Mi az hogy nincs tér és idő?
Ezt legalább olyan nehéz elképzelni, mint a végtelent. Emberi tudta számára nehezen definiálható állapot. Nem létezik semmi, nem telik az idő. Az abszolút semmi. Nem fekete, nem fehér, nem öreg, nem fiatal, nem nagy nem kicsi. Azért is lehetetlen elképzelni, mert maga az "elképzelés" szó is már a létezést feltételezését kívánja így már a kiindulás is rossz. :D
Ha elmélyedsz az elméleti fizikában, mint én és elolvasol jó pár könyvet akkor közelebb kerülhetsz a megértéshez.
Akkor nincs tér és idő, ha nincs mihez viszonyítanod.
Pl. az ősrobbanás előtt elméletben nem volt semmi. Tehát nem volt semmi, amihez képest x méterre legyen akármi is és az időt se lehetett volna egykönnyen mérni.
Én elméletről beszéltem.
Az valóban igaz, hogy muszáj hogy a múltban is mindig legyen valami. Ugyanis semmiből nem képződik semmi.
Van olyan, hogy nincs semmi, csak ez nem volt igaz soha az egész világegyetemre, különben ma se lenne semmi.
A sötétség amúgy nem önmagában valami, hanem a fény hiánya. Vagyis a sötétség nem egy önálló entitás, tehát lényegében semmi. Még a fény is fotonokból áll. A sötétség azonban nem áll semmiből.
Képzelj egy hőlégballont, amiben teljes vákuum van és az anyaga olyan összetételű, hogy a fényt sem engedi át. Akkor abban nincs semmi. Szó szerint semmi.
Ebbe a példába egyedül csak a lufi fala zavar bele.
Egy olyan univerzumban, ahol egyetlen elemi részecske sincs, ott nincs semmi. Még tér és idő sem, mert nincs mihez viszonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!