Emlékezetem szerint a '70-es években a napi átlagos 31-33 fok már rendkívüli meleg volt, esetenként néhány napot azért kibírtunk vele, de "bele akartunk halni".
A '80-as években már a 31-33-hoz hozzászoktunk, a 35-36 esetenkénti, 1-2 napos melegbe "akartunk belehalni".
Most ugyanez van a közel 40 fokkal. Szóval valami átlagos hőmérséklet-emelkedés azért van szerintem is.
9-es, miről beszélsz?
A régen nem az elmúlt 5 évet jelenti.
Sőt, olyan meleg is volt (és szárasság) hogy kiszáradt a Balaton :D
Miért ne lett volna? Most csak azért érzed melegebbnek, mert bent élsz a városban, és a rengeteg beton jobban melegíti a levegőt. Erdőben, kevesebb beton között nem érződik annyira tikkasztónak. (Bár speciel nekem városban sincs vele bajom :D)
Emlékeim szerint a globalis melegedesnek jósolnak egy olyan vonatkozását, hogy az extrém események (höség, viharok) gyakoribbá lesznek, de most nem találom.
Az idöjárás stochastikus dolog, a trendeket a véletlenszerüség mögül kell kibányászni statisztikával...
De itt vannak diagrammok, meg szöveg, sztem erdemes elolvasgatni (föleg a MOi változásokat):
keress rá erre: kontinentális éghajlat
ha már földrajz órán kimaradt
tudod, hideg, hosszú, kemény tél, forró, száraz nyár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!