Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Régen is volt ekkora kánikula?

Régen is volt ekkora kánikula?

Figyelt kérdés

2013. aug. 10. 01:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%
igen, csak nem emlékszünk rá
2013. aug. 10. 01:41
 2/20 anonim válasza:
56%

Nem, az utóbbi 15 évben lettek csak rendszeresek a 40 fokok.

Azelőtt a 35 számított ritkaságnak.

2013. aug. 10. 01:42
 3/20 anonim ***** válasza:
51%
Úgy hívjuk a folyamatot, hogy globális felmelegedés
2013. aug. 10. 01:42
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Az azért bebaszna, ha ez globális felmelegedés lenne. Akkor 20 év múlva mennyi lenne, 50-60 fok?

Ez csak a normál fluktuáció. Voltak ennél sokkal melegebb időszakok is a középkorban.

2013. aug. 10. 02:40
 5/20 anonim ***** válasza:
Münchausen már megírta.
2013. aug. 10. 06:35
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Volt, mindig kiírják a napi legmagasabb és legalacsonyabb mért hőmérsékletet az időjárási előrejelzésnél, és ott láttam, hogy bizony voltak hasonló magas hőmérsékletek azelőtt is, de régebben a nap mintha nem sütött volna ilyen forrón. Gyerekkoromban csak vízparton lettem barna, a kertben hófehér maradtam bármennyit is voltam a napon, most meg már a városban is leégek 15 perces séta alatt.
2013. aug. 10. 06:55
 7/20 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen melegre és főleg, ilyen sokáig tartóra nem emlékszem. Pedig 78 éves vagyok.
2013. aug. 10. 07:22
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt, hogy időnként szélsőségesebb az időjárás (és most csak Magyarországról beszélünk), kicsit erős globális felmelegedésnek hívni... :D Minden nyáron vannak forróbb hetek, minden télen vannak -20 fokok, áprilisban mindig kiszámíthatatlan az időjárás, és még sorolhatnám... ezek így voltak régen is, és így vannak most is. De bezzeg, ha most beigazolódott volna, amit rengetegen állítottak, hogy idén egész nyáron hideg lesz, és egy nap sem lesz igazi hőség, akkor azért vijjogna mindenki... nem kell mindig mindenbe belelátni valami világméretű katasztrófát.
2013. aug. 10. 07:31
 9/20 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem simán kibírható ez a kánikula is. Csak az emberek kezdenek fáradni, egyre kevésbé tűrőképesek, egyre több a gondjuk, azért viselik rosszabbul. De ha visszagondolok, tavaly nyáron épp ugyanígy égetett a nap, épp így szakadt rólunk a víz, és épp ugyanilyen hőségriadó volt. Meg tavalyelőtt is, meg azelőtt is...
2013. aug. 10. 07:35
 10/20 anonim ***** válasza:
Lehet benne valami, gyengébb az immunrendszerünk, nehezebben viseljük el a hosszú forróságot, persze az ózonréteg is vékonyabb, és talán emiatt is érezzük még forróbbnak a levegőt.
2013. aug. 10. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!