Homeopátiás terápiákban használják a teáját éppen parlagfű-allergia ellen.
Hogy placebo-hatás van-e, nem tudom, de az abszolút szkeptikus főnököm parlagfű-allergiája tünetmentes lett tőle (tőle?).
Esetleg nem lehet, hogy a parlagfüvet azért nevezték el így, mert parlagon hagyott területeken él (és nem fordítva?)
Az nem lehet, hogy a csodás gyógyulásokról szóló népmesék helyett hitelt érdemlően is kiderüljön a parlagfűről valami? Hatóanyagok, hatásmechanizmus, bármi kézzel fogható.
ha elolvasod a fentebbi hozzászólásomat, számomra ott a bizonyíték, hogy nem terem örökké a parlagon hagyott földön.. amúgy bejártam fél európát életem folyamán, a németek, franciák, angolok, olaszok, és az osztrákoknál is jártam sokat, egyik országban sem volt allergiám parlagfű szezonban, sőt, egyik országban sem lehet szinte sehol sem találni, és milyen érdekes, egyik ország sem fordít akkora figyelmet a rendszeres irtására mint mi...
számomra ott a 2ha földem bizonyítéknak, hogy ha nem irtanák, akkor bizony magától visszaszorulna, de gondolom van néhány honatyánknak kertészeti cége, így lehet az adófizetők pénzéből parlagfüvet irtani...
"A parlagfűnek sok olyan hatásáról számolnak be a fogyasztói, amit nem lehet placebohatásként magyarázni, ilyen például az allergiából való kigyógyulás."
Ez csak egy hatás, nem pedig sok!
És nem is bizonyított, hogy a növénynek a hatása!
Már vannak olyan kísérletek amit már a tv-ben is lehet látni, hogy kis menyiségben adják az allergiásoknak, és a szervezetük szép lassan elkezdi tolerálni (például a mogyoró allergiánál).
"amúgy bejártam fél európát életem folyamán, a németek, franciák, angolok, olaszok, és az osztrákoknál is jártam sokat, egyik országban sem volt allergiám parlagfű szezonban, sőt, egyik országban sem lehet szinte sehol sem találni, és milyen érdekes, egyik ország sem fordít akkora figyelmet a rendszeres irtására mint mi... "
Talán mert ők többet irtanak gyomokat, mert több pénzük van rá, mint ahogy a táblák között is jobb minőségűek az utak.
"A parlagfűnek sok olyan hatásáról számolnak be a fogyasztói, amit nem lehet placebohatásként magyarázni, ilyen például az allergiából való kigyógyulás."
Az allergia és a placebó nem választható szét.
Vannak oylan allergiások, akiken tökéletesen kijönnek az allergia-tünetek, ha azt HISZIK, hogy jutott nekik allergén.
Az ellenkezője is lehetséges.
Ezért én ilyen nem jelentenék ki semmiről, hogy nem lehet placebó-hatás. Talán az amputáción kívül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!