Milyen parlagfű felhasználási módokat ismertek?
A következő parlagfű felhasználási módokat ismerem:
- nyersen elrágcsálni valamekkora mennyiséget
- szárítani, majd porrá őrölni és úgy szedni, akár ételre szórva
- forrázatot készíteni a nyers vagy szárított növényből
A hatóanyag tartalmú növényeket legjobb éhgyomorra bevenni, beszedni, megenni/meginni hogy a lehető legjobban hasznosuljon, felszívódjon, ezért javasolt étkezés előtt fél órával bekapni.
(Itt fel van sorolva, hogy általában milyen felhasználási módok vannak a gyógynövények esetében:
[link] )
Forrás: [link]
"Parlagfűből készít lekvárszerű terméket és olajat Csubák Mária vegyészmérnök és férje. A termék jótékony hatással bír az emberi szervezetre, a többi között kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is – hangzott el az MR1-Kossuth Rádióban.
A parlagfűről kevesen gondolnák, hogy ennek a gyomként kezelt növénynek hasznos tulajdonságai is lehetnek. Még inkább meglepődnének, ha ismernék a legújabb kutatási eredményeket, melyek számtalan betegség esetén bizonyítják összetevőinek terápiás hatását. Éppen az allergiára van jótékony hatással – közölte az MR1-Kossuth Rádió…
A parlagfű zöldhajtásaiból készült „lekvár” az immunrendszer erősítésére, a szervezet méregtelenítésére, illetve az allergia kezelésére rendkívül alkalmas. A parlagfűolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, ennek köszönhetően jó hatással van az érfalak permeabilitására és a szervezet koleszterinháztartásának szabályozására is – fejtette ki Csubák Mária vegyészmérnök a Hajnal-táj című keddi műsorban.
Hozzátette, Magyarországon a parlagfű ilyen módú felhasználása újdonságnak számít, gyógynövényként azonban már az indiánok is használták. Az elkészítési módokkal kapcsolatban azt mondta, a lekvárszerű sűrítményt a friss hajtásokból készítik, amely rendkívül keserű, ám a szervezetre igen kedvező hatást gyakorol. Az olajat ezzel szemben beérett parlagfűmagból hidegen történő sajtolással állítják elő."
Az allergiaszezon kapcsolatban a vegyészmérnök hangsúlyozta, a termékeket 2-3 hónappal az idény előtt el kell kezdeni fogyasztani, hogy a szervezet felkészülhessen rá.
... és vannak, akik tabletta formájában fogyasztják:
"Többek (orvos, természetgyógyász) szerint a PARLAGFŰ is gyógyítja a rákot, megelőzhető vele az allergia is. Ahogy kibújik, egy körömnyi levelet meg kell enni nyersen. Mire kijön a pollen, elmúlik az allergia. Én 3-4 napon keresztül ittam erős parlagfű teát (magból készítettem). Kijött egy kis allergia a lábamon, de hagyom, ösztönzöm a szervezetemet."
Forrás:
(Nem kerestem, csak rábukkantam a fenti használati módra. A diófa leveléből készült tinktúrának olvasgattam utána, akkor láttam meg a fenti írást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!