Van két egyenesem: A(100,100),B(500,300) és C(200,100),D(300,500)
Nem hagyományos koordináta-rendszer, mert programozáshoz kell, annyi a különbség, hogy az y lefele növekszik.
Na és az a kérdés, hogy hol metszik egymást, melyik E(x,y) ponton. Persze, nem ezek a koordináták szükségesek, hanem teljesen random, úgyhogy általánosítás is kéne.
"Két pont egyértelműen meghatároz egy egyenest, amiből következik, hogy két különböző egyenesnek nem lehet egynél több közös pontja."
Tehát A és B valamint C és D egyaránt meghatároz egy egyenest.
2013. júl. 22. 11:38
8/14 anonim válasza:
Ha ennyire precízen képes vagy kiguglizni matematikai definíciókat, akkor azt is guglizd már ki, hogy ha meghatározol 4 pontot az attól még 4 pont lesz egy koordináta rendszerben. Teljesen jogos, hogy ha ebből két egyenest akarsz akkor felírod AB és CD egyenesek egyenletét és ezek után keresed a metszéspontjukat. Nem pattogni kéne, hanem megköszönni a választ és hogy egyáltalán méltatott válaszolni!
2013. júl. 22. 19:13
9/14 A kérdező kommentje:
Én MILYEN választ köszönjek meg? A sajátomét, ami egyáltalán még hasznos is volt? Mert hogy a tiéd nem, az biztos. És, mint említettem, ezt kompetenciának hívják. Lehet, hogy egy víziló nem lett volna képes rájönni, és amennyiben te nem vagy víziló, szükségeltetik ennyi kompetencia az életben maradáshoz.
2013. júl. 23. 10:04
10/14 anonim válasza:
A legelső választ kéne megköszönni...látom az idegen szavak szótárát sikerült felcsapni a k betűnél, mert nagyon nagyra vagy vele, hogy tudod mit jelent a kompetencia. Szabad tudni hány éves vagy hogy itt vered magad a semmire? Ha az én gyerekem lennél és megtudnám, hogy így beszélsz valakivel biztos lehetsz benne már kaptál volna két maflást és tudod mi bajod van...Igen komoly szocializációs problémáid vannak, ha egy embertársad válaszán képes vagy ilyen látványosan kiakadni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!