Hogy nézhet ki egy 1 éves holttest?
Figyelt kérdés
Tudom fura a kérdés, csak eszembejutott a papám 1 éve lesz, hogy meghalt. És (sajnos) néha ilyen jut eszembe h milyen lehet a koporsóban a teste. Valaki leírná milyen folyamatok állnak be a halott testben?2009. okt. 21. 17:23
1/9 anonim válasza:
Pontosan a kérdésre nemtudom a választ, de ha hiszed, ha nem én is arra gondolok minidg, hogy a családtagomnak most mijen lehet a koporsóban....:S
2/9 anonim válasza:
Ez nekem is eszembe jut sokszor. Engem is érdekel ez a téma, akkor legalább Ti nem néztek hülyének.
3/9 anonim válasza:
4/9 anonim válasza:
Valószínűleg szines/díszes ruhákban van, és van a környékén egy torta egy gyertyával.
5/9 anonim válasza:
Mi apámat exhumáltarruk 5 évvel a halála után ( másik sírba helyeztük.A temetéskor egy nejlon zsákba tették.Amikor kibontották a sírt,épségben volt a teste,csak egy kicsit mumifikálódott.
6/9 anonim válasza:
"A test pusztulása szerkezeti szempontból a sejtek enzimjeinek, majd a hasnyálmirigy és a bél- ill. gyomorenzimek kiszabadulásával kezdődik meg. Ezzel párhuzamosan a bél és a bőr, ill. a nyálkahártyák baktériumai gyors osztódásba kezdenek. Az Cl. wechii, az E. coli, valamint Streptococcusok, Staphylococcusok, Proteus törzsek a folyamat fő részesei. A lágy részek általában 1 év alatt lebomlanak. Leggyorsabb a lebomlás a földfelszínen, lassabb a vízben és még lassabb a talajban. Ugyanakkor anaerob környezetben 6-8 évig is elhúzódhat a folyamat, vagy esetenként (mumifikáció) megáll valamelyik stádiumban. Ha mumifikáció nem történik, 20 év alatt a lágyrészek teljesen megsemmisülnek. 6-8 év múlva a csontok a beivódott bomlástermékektől vörhenyesek, sima felszínűek. A hullaviaszosan átalakult csontok akár 20 évig is ebben az állapotban maradhatnak. Mikroszkópos vizsgálattal a hullaviasz 50-100 évig detektálható még. 30-40 év fekvés után megkezdődik az ízületi végek felől a csontok elporladása, ami általában lassan halad előre. Mikroszkóppal vizsgálva mintegy 20 év után kezdődik meg a csont kristályos struktúrájának dezorganizációja."
7/9 anonim válasza:
A koporsóban eltemetett holttest sokkal később dekomponálódik, szkeletonizálódik, mint más természeti körülmények között. Leggyorsabban a föld felszíne felett, lassabban vízben és leglassabban földbe temetve. Földbe temetett holttesteknél a lágy részek kb.: 7 év alatt rothadnak el, a csontok pedig legkorábban 10 év alatt zsírtalanodnak. Természetesen ez az intervallum tankönyvi adat. Ez alól sokszor van kivétel melyet pl.: olyan természeti tényezők okoznak, hogy megemelkedik a talajvíz stb...
8/9 A kérdező kommentje:
elolvastam, köszi a választ.
2010. dec. 29. 22:48
9/9 anonim válasza:
en nem jutottam odaig,hogy itt megkerdezzem,de tenyleg "erdekes".a youtubeon talaltam olyan feltolteseket,ahol megmutatjak,hogyan egetik el a holttesteket,ha hamvasztjak.Szoval ez meg OK latvanynak,de ez a rotten.com ez valami elkepeszto,en sosem latam meg ilyet,gusztustalan,de vegignezem,mert tenyleg erdekel a dolog.csak azt nem ertem,hogy a novenyek is elolenyek,ok miert nem lesznek ilyenek,ha meghalnak???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!