Ha mindennek (az univerzum összes atomjának) nő a tömege –akkor valójában nem nő semmi, hiszen minden változatlan marad, nemde?
Hiszen ha mindennek nő a tömege, akkor a referenciapontnak is – de akkor mihez képest jelentjük ki, hogy nőtt a tömeg?
Olvasom egy cikkben ezt a baromságot:
mindennek egyszerre és folyamatosan nő a tömege
Na most felteszem a kérdést egyszerű laikusként józan paraszti ésszel: honnan tudom, hogy az a tárgy ami tegnap a referenciasúlyhoz képest 1 kg volt, és ma is 1 kg, közben nem nőtt tízszeres tömegűre? Ha a referenciasúly is tízszeres lett, akkor ugyanúgy 1kg lesz a mércén.
????
ha az ősrobbanás szingularitást elkerüljük akkor végtelen univerzumsorhoz jutunk, és minden egyes elemnél felmerül a kérdés-hogyan keletkezett? A szingularitás elkerülése a gyávaság netovábbja-hiszen rákenjük a keletkezés problémáját az előző elemre a sorban.
hogy keletkezett? hát az előzőből! és az? az meg az azt megelőzőből? és a végtelenedik elem? hát az meg a végtelen mínusz egyedik elemből.
nonszensz.
elkerülhető az ősrobbanás szingularitása
Hát... nem tudom.
Ha minden atomnak nő a tömege, akkor a Föld tömege is folyamatosan növekszik. Ez azzal járna, hogy nagyobb lenne a Föld gravitációja (jelenlegi tudásunk szerint). A bolygók a Naphoz képest egyre alacsonyabb pályán keringenének, egyszóval nem tágulna a világegyetemet, hanem zsugorodna, Ugyanis a gravitáció a végtelenségig hat, egymástól végtelen távolságban lévő testek között is van gravitásiós kölcsönhatás, ami végtelenül kicsi, de nem 0.
A tömeg egy test anyagmennyiségét és energiáját jelenti. Ha nő a tömeg, akkor az energianövekedéssel jár. Ez az energia honnan van? Ha mindennek nő a tömege akkor energia keletkezik a semmiből?
Ha ez igaz, akkor előbb-utóbb (már ha addig nem pusztul el egy adott objektum) mindenből fekete-lyuk alakulna ki.
Szóval ha nőne a tömeg, akkor szerintem arányosan csökkenni kellene a gravitációs erőnek, hogy minden "ugyanott" maradjon, ahol most van. Legalábbisz szerintem, "józan paraszti ésszel" gondolkodva.
visszatértünk az ősrobbanás és a szingularitáshoz.
ez az energia honnan van? ahonnan az ősrobbanás szingularitásának energiája, pont onnan.
miért, az honnan van? egyszerűen van. a semmiből? hát máshonnan nehezen lehetne, mert ha nem a semmiből lenne, egyből jön a kérdés-amiből van, AZ honnan van? és az honnan? és az honnan?
erre egy megoldás van, semmi több: creatio ex nihilo.
vagy rosszul tudnám?
Ez az energia honnan van? Ha mindennek nő a tömege akkor energia keletkezik a semmiből?
"Ez az energia honnan van? Ha mindennek nő a tömege akkor energia keletkezik a semmiből?"
Az általános relativitáselméletben nem érvényes az energiamegmaradás.
!!!44!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!