Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy átlagos mai magyar...

Ha egy átlagos mai magyar visszaugrana 500 évet az időben, életben tudna maradni az 1513-as esztendő Magyarországán?

Figyelt kérdés
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy egy mai ember szervezete hogyan reagálna az akkori vízre, élelemre, betegségekre stb.?
2013. júl. 14. 21:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én ha visszamennék, elkezdenék a tengervízből sót kinyerni, ami akkoriban majdnem aranyat ért, és nagyon gyorsan meglennének a megfelelő életkörülményeim :D Az internet szörnyen hiányozna :(
2013. júl. 15. 09:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ilyen messzire menni. Ki kell próbálni egy hónapig Indiában, vagy Egyiptomban lehetőleg távoli vidéken. Egy egyiptomi ember például gond nélkül fürdik a Nílusban, egy európai nagy valószínűséggel abba is belehalna, ha nyakon öntenék egy vödör Nílus vízzel. Amit egy helybéli meg tud különböztetni (mert gyerekkora óta természetes tevékenysége), azt egy európai nem tudhatja.

A mai magyar emberek között igen nagy a szórás. Egy átlagos magyar előbb utóbb elhibázna valamit, ami végzetes. Számára túl sok a hétköznapi veszélyforrás, ezért nagy valószínűséggel néhány hónapja lenne. Kicsi eséllyel akadnának páran, akik végül talán be tudnak illeszkedni, de a naponta megélt lelki kínoktól hamarabb elvesztenék tartásukat és meghalnának, mint az akkori átlag. Egy nagytudású, az akkori történelmet és viszonyokat jól ismerő magyar akár ki is húzhatja, sőt, ismereteivel hamar komoly tekintélyre tehet szert. Ugyanis tudja, mit tehet, mire néznek fel, és mit értenének félre, tudja, hogyan kell megszerveznie a saját hétköznapi életét az élelemtől a kapcsolatok kialakításáig.

2013. júl. 15. 10:24
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a fő probléma az lenne, hogy az akkori betegségekkel szemben védtelenek lennénk. A baktériumflóra változik, és bizony egy sima akkori nátha is eléggé megviselne minket.
2013. júl. 15. 18:40
 14/16 anonim ***** válasza:

A betegségeket pont hogy jobban viselné, főleg az elején, mert egészségesebb lenne mindenkinél, a szervezete sokkal erősebb a mai embernek.

Régen a szükséges tápanyag töredékét tudták csak enni az embereket, emiatt sokkal könnyebben haltak bele akár a leggyengébb betegségbe is.

2013. júl. 21. 11:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ha nem kap az első hónapokban komolyabb betegséget,akkor a szervezete máris alkalmazkodott a környezethez. Ha ne kezdi el azt,hogy ő a jövőből jött,meg ló nélküli vasszekér stb. akkor nem is lesz feltűnő feltéve ha tudja tartani a száját. Talán a nyelvvel lenne gond. Azért akkoriban nem ilyen volt a magyar nyelv, nagy valószínűséggel inkább néznék külföldinek mint boszorkánynak.

Ha okos az egyén akkor mint tanár,hivatalnok vagy más, akkoriban bonyolultabb munkákban eltudna igazodni. Bár kicsit túlzás,de lehet tudósnak számítana azzal a tudással amit a mából szerzett és elvitt a múltba. Szerintem kezdeti nehézségek árán simán túlélné.

A beilleszkedést (tudás,nyelv) azért írtam ide mert ha, okos az egyén és sok pénzt tud termelni magának nyílván megengedheti magának a higiéniád amivel megelőzi a betegségeket stb.

2013. júl. 21. 13:24
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Falusiak azért előnyben lennének a városiakkal szemben. Én egy 4000-5000 fős faluban élek Békés megyében. A víz hihetetlenül retkes, mégis mindennap azzal mosok fogat, néha iszok is belőle. Jöttek külföldről, megittak egy pohárral vétetlenül és olyan betegek lettek, hogy én olyat még nem láttam. Kert, disznóól, csirkék, kutyák, macskák, hozzátartoznak a falusiak életéhez. Nincs meg meki, Tesco. Egyszer Pesten láttam egy lovaskocsit, engem túlságosan nem lepett meg, mindennapos látvány számomra. De néhányan megálltak és elkezdték bámulni, mintha az űrből jött volna... Egyébként talán a betegségekkel és a beszéddel lehet a legnagyobb gond. Illetve a viselkedéssel.
2013. júl. 21. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!