Miért van az, hogy a többi szárazföldi emlőshöz képest viszonylag szőrtelenek vagyunk? A szavannán ez miért volt előny? Pedig szinte minden szárazföldi emlős szőrös, Hogyan váltunk meg a bundánktól?
Figyelt kérdés
A vízi emlősök delfinek,bálnák szőrtelenek teljesen.Nem lehet, hogy mi is kapcsolatban álltunk a vízzel az evolúció során?Mármint ez egy félbeszakadt feljlődés.A majmok nagy része kevés kivételtől eltekinte pedig nem szereti a vizet!2008. jún. 24. 13:22
1/17 A kérdező kommentje:
És nem mellesleg a bunda eltűnésével a káros napsugarak is jobban érték a bőrt!!!És érdekes, hogy a hajunk mint bunda megmaradt..Az úszásnál a szőrtelenség előny ugye a kisebb ellenállás miatt.
2008. jún. 24. 13:26
2/17 anonim válasza:
én akkor ide felteszem ehez a kérdéshez, hogy hova tünt a zsírunk? vagy is a az a zsír ami megvédene minket a hidegtöl, mert ugye ez a zsír ami most van rajtunk az nem ellenálló a hövel. az hova tünt? vagy is együtt az elözö kérdezövel hova tünt a hideg elleni ellenállóképségünk?
3/17 anonim válasza:
hát ugye van az evolúció ez a csodálatos szüntelen fejlődés. Fejlődtünk, fejlődtünk és csupaszodtunk, mert ugyebár az ősemberek még igencsak szőrösek voltak. A hajról csak annyit, h a fejünk a "legfontosabb" oda muszály valami még a koponyán és a bőrön kívül, h védje az agyat. De gondolom az embernek már azért nem kell szőr, mert van ruhája.
4/17 A kérdező kommentje:
Nem a ruha okozta a szőrtelenséget.Ne haragudj de ez így elég ostobaság.A ruha már okozat nem ok.
2008. jún. 24. 15:16
5/17 anonim válasza:
Miért ne lehetne legalább részben ok? Miután már kevésbbé voltunk szőrösek és ruhát hordtunk, még annyi szőr sem kellett, fölösleges volt. Egyébként valamilyen műsort láttam, hogy már az ősember is a szőrtelenebb párt választotta magának, mert a dús szőrzetűekben nagyobb eséllyel voltak élősködők, paraziták, amik nem kedveznek az életbenmaradásnak. Így a túl szőrösek idővel eltűntek. Idővel valószínűleg a maradék szőrünk is el fog tűnni, mivel már nincs jelentősége.
6/17 anonim válasza:
Létezik egy vízimajom-elmélet, ami rávilágít arra, hogy miért sós az ember izzadsága, egyedüli ez az emlősök közt. Ez azt mondja, hogy volt valamikor egy vízimajom, akinek a sós tenger miatt sós volt az izzadsága, mert a vízből megkapta a mennyiséget, a fölösleg a bőrén jött ki. Hogy tőlük származunk tulajdonképpen, és nem a fáról másztunk le. Talán ezért lehet, hogy nem borítja a teljes testünket szőr. A szükséges helyeknek pedig funkciója van. (Pl intim részeken a hormonokat továbbítja, a párválasztáshoz, a szemöldök a szemet védi, a haj a fejet, stb. )
7/17 A kérdező kommentje:
Szia ok van benne valami a ruha esetében.Bocs.Ez a vízimajom elmélet tetszik utánanéztem googleban és valóban meghökkentő, de akát igaz is lehet.Miért nem kap nagyobb hangsúlyt ha a szavanna elméletnek sincs több bizonyítéka.Elég különös.Én inkább a vízi elméletre voksolok.
2008. jún. 24. 15:48
8/17 anonim válasza:
Az őseink,az ősemberek szőrösek voltak ezért szokták összekavarni hogy az emberek a majmoktól szármoznak pedig nem igaz.Csak közelebbi rokonságban állunk mert az első emberszabású akiből kifejlődött az ember szőrösek voltak.Aztán az évek során eltűnt az emberekről a szőr és mára csak az elcsökevényesedett szőrszálak csüngnek a lábunkon,karunkon,hónaljunk alatt.Szerintem íygy fejlődött ki a gwenetikánk
9/17 anonim válasza:
Szerintem a vizimajom-elmélet elég jól bizonyítva van. Van egy csomó jegy: pl. ma is él olyan ember, akinek időnként ki kell vágatnia az úszóhártyát az ujjai közül.
Megvan a helyszín is, ahol történt: az afrikai tavak és az óceán között volt.
10/17 A kérdező kommentje:
Előző válaszadó.Teljes mértékben egyetértek veled.Csányi Vilmos etólogus és támogatja a teóriát.De sok tudós nem és még megmosolyogják, pedig sok helyütt jobban illeszkedik mint a szavanna elmélet.
2008. jún. 24. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!