Továbbra is növekszik az átlagos testmagasság? (Elsősorban itt, Magyarországon. )
Már a 60-as évek elején kiadott kommunista "Új Magyar Lexikon" is azt írta, hogy az akkor utóbbinak számító években a testmagasság növekedésnek indult, viszont az átlagos férfitermetet világszerte csak 165 cm-re becsülte, a 190 cm felettieket pedig óriásoknak tekintette. Ma már itt, hazánkban az átlag férfimagasság legalább 175 centi. (Én alacsony vagyok az alig 170-nel.)
Mit gondoltok tehát, továbbra is növekszik? Mert ha igen, akkor 100 év múlva lehetnek akár 3 méteres emberek is!
szerintem simán elképzelhető
például anyukám annak idején a 162 centijével "átlagon felüli" volt, én meg most a 180 centimmel az "átlag felső határa":D
A mostani átlagmagasság közelíti a 100-150 évvel ezelőtti gazdagok (milliomosok) átlagmagasságát. Tehát akik gyerekkoruk óta kielégítően táplálkoztak régen is ilyen magasak voltak, tehát nem lesznek 3 méteres emberek, csak most tudjuk kihasználni a genetikailag adott lehetőségeket.
Kutatások szerint Japán emberek is megnőttek akkorára, mint az európaiak, ha gyerekkorukban sok vörös húst fogyasztottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!