Hogyan foglalkozhatok talajtannal?
Szia! Én földtudomány BSc-n tanulok geofizika szakirányon, egészen pontosan most végeztem. Az alapszak egy másik szakiránya a geológia, és ők tudtommal tanultak talajtant, de azért nem sokat és nem olyan mélyen. Nem tudom, hogy MSc-re javul-e ez az arány, de nem vagyok benne biztos.
Talajok óvása, környezeti károk vizsgálatára a környezettan alapszak is jó tudtommal, az amolyan testvérszakunk. De erre már jóval kevesebb rálátásom van, sajnos.
Hát én azt mondanám neked, hogy maradj meg agrármérnöknek, vagy ha mindenáron váltani akarsz akkor inkább geográfus. Én geológus mérnök (MsC) vagyok, de mi nem tanultunk talajtant. Egy geológus kapásból azzal kezdni, hogy egy rétegsornál elhagyja a recens üledékeket. Igen a talajt is. Legfeljebb megemlékezünk róla egy fél mondatban, hogy a felső 2 méter neogén üledék volt.
Bár azt nem tudom, hogy ilyen területen hol tudnál elhelyezkedni. Kapásból mondjuk a TAKI jut eszembe Pesten (Talajtani kutató intézet).
Persze a geológiáról nem akarlak lebeszélni, de ha a talaj a szerelmed akkor válassz mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!