Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ioncserélt víz vagy klóros víz?

Ioncserélt víz vagy klóros víz?

Figyelt kérdés
Levegővétel közben elég furcsa ízt érzek a számban, de egyéb tevékenység esetén (evés, ivás) nem. Huzalszikra forgácsoló gépekkel foglalkozom és gyakran előfordul, hogy megtörtlöm az arcomat vagy az orromat. Az ivóvíz fertőtlenítésen esett át és eléggé klóros volt. Vajon melyik lehet a ludas?

2013. jún. 18. 20:26
 1/4 A kérdező kommentje:
Kieg: ha nem lenne tiszta valakinek a huzalszikra és az ioncserélt víz közötti összefüggés, akkor utóbbi alapfeltétele az előbbinek.
2013. jún. 18. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Milyen íz az amit érzel? Mihez hasonlítható? Miből gondolod, hogy az általad felsoroltak miatt lehet?

Ioncserélt vizet ittam már, nem éreztem semmilyen ízt emiatt.

2013. jún. 18. 20:47
 3/4 A kérdező kommentje:
"strand" íznek mondanám ezért gyanakszom a klórra csak ez már 1,5napja tart
2013. jún. 19. 06:00
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Az ioncserélt víz biztosan nem, az gyakorlatilag azonos a desztilláltvízzel.

A szikraforgácsolónál nem jó dolog odaszuszogni a felbugyborékoló gáz fölé, fém nanoszemcséket tartalmaz, az alapanyagból meg a huzalból is, amelyek lerakódnak, oldódnak a nyálkahártyában, tüdőben. Én tömbszikrán dolgoztam, ott rendesen füstbuborékok jöttek fel, sőt ott még rosszabb a helyzet, mert a dielektrikum egy petróleummal rokon cucc, nem víz, abból is van a gázban.

Naszóval ha nincs jó elszívás és gyakran behajolgatsz a gépbe, szád, minden tele lehet fémekkel ,annak van visszamaradó íze.

A klóros ivóvíz is okozhatja, tehát így összességében: fene tudja, melyik. De az ioncserélt víz nem.

2013. jún. 19. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!