Miért "pattog" a szénsav?
Figyelt kérdés
Feljön a szénsav amikor kinyitom az üveget
a: mert a szénsav az a széndioxid folyékony formája, amit nyomás alá helyeztek, és mikor kinyitom a flakont akkor újra gáz halmazállapotú lesz és ezért áramlik felfele
b: a szénsav reagál a beáramló oxigénnel széndioxiddá és ugyanaz a vége mint az elsőnél..
Nem tudom melyik a jó, bár az elsőnek több értelmét látom.
Ez (a helyes válasz) okozza a pattogást is?
2013. jún. 17. 18:41
11/15 anonim válasza:
Egy pillanatig úgy kezdtem olvasni, hogy szoktak vele szórakozni, beleöntik bébikbe a szárazjeget. O.o
12/15 anonim válasza:
Kérdező, a választ már megkaptad, a többi már csak irreleváns eszmecsere a részünkről. Mezei körülmények között nem fogsz te se co2-t fagyasztani, se nagy nyomást előállítani :)
13/15 A kérdező kommentje:
Nekem csak egy rövid szöveget kell írnom, ami a földi halandóknak is, mint nekem is értelmezhető, de azért nagyjából leírja a folyamatot :D ennyi
2013. jún. 18. 15:45
14/15 anonim válasza:
CO2 + H2O ⇌ H2CO3 ,tehát szén-dioxid + víz ⇌ szénsav
15/15 anonim válasza:
ja és az oda-vissza nyíl azt jelenti hogy mindkét irányba lejátszódik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!