Mindenki tudja, hogy globális felmelegedés van (talán a gáztűzhelyek megjelenése óta már), de emellett a Föld bolygó közeledik, vagy távolodik a Nap-tól?
A Föld pályája jelen ismereteink szerint stabil, azaz az átlagos Nap-Föld távolság belátható időn belül nem fog számottevően változni.
A "természet" nem korrigál semmit, mivel nincs mögötte semmiféle tudatos akarat, csak természetes kölcsönhatások összetett rendszere. A globális felmelegedés egy rakás folyamat eredője, amelyek között léteznek pozitív és negatív visszacsatolások is.
Úgy gondolod, hogy a Föld távolodása hűlést okoz?
A Föld pályája eléggé stabil. de a mozgás közbeni árapályerők (nem a Hold hatására gondolok!)okozta energiaveszteség miatt picit közeledik.
Mellékesen a Föld akkor van közelebb a Naphoz, amikor az északi féltekén tél van. A hidegebben a Nap fényének kisebb beesési szöge okozza.
És az még senkinek nem jutott eszébe, hogy az északi féltekén több a szárazföld, és a déliben több a víz, ami alap esetben hideg és nyeli az energiát?
"A fény hullám is és részecske is. A víz is hullám is meg részecske is. De talán alap állapotban mikor nincs felmelegítve, akkor épp azért olyan hideg, mert nincs benne olyan energia mint a fény. S talán ezért lassabb mint a fény. Van a fénysebesség, meg van a víz sebesség. De a víz sebesség nem olyan mint a fény sebesség, mert a fény a saját energiájával mozog, a víz mozgásához viszont valami másból kell energiát nyerni, ami mozgatja."
"Nincs semmi ami hűtené a Marianna árkot, a víz önmagában hideg, amikor nem melegíti fel a Nap."
Én ezt az elméletet elhiszem:
https://www.youtube.com/watch?v=oJfBSc6e7QQ
Sőt, szerintem a Nap is "növekszik" (A gyakorlatban véve egyre nagyobb hőt ad.)
És erre értettem rá azt hogy a természet "korrigál".
www.muszti.hu
Talán van némi "tudományos" alapja.
a Nap sok mindent csinál, de nem növekszik !
Legalábbis egy ideig, ha nem tudja tovább tartani a hidrogén féle magfúziót akkor a mi Napunkból valószínűleg egy vörös óriás lesz, és többszörösére meg fog nőni. De az még nagyon messze van, kb az élete felénél tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!