Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért válnak ketté az ereim,...

Miért válnak ketté az ereim, majd mennek egymásba újra?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem magamon hogy megy egy ér kettéválik majd kb 4cm múlva újra találkoznak és mennek tovább, általában körszerűek de van amelyik úgy néz ki mint egy szív(nem anatómiai értelemben). Kb 6-7 ilyen jelenséget figyeltem meg magamon, és érdekel a magyarázata. Előre is köszönöm az értelmes válaszokat

2013. jún. 9. 18:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezt anasztomózisnak hívjuk általában a vénákon fordul elő itt egy kép hogy megértsd: [link]
2013. jún. 9. 19:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A visszaszájadzás oka, hogyha egyik ércsatorna elzáródik valami miatt ( pl. arterosclerosis miatt ) akkor a terület vérellátása megszűnne ( eredménye pl. infarktus lehet ). Ha van elkerülő szakasz, akkor az egyik ércsatorna elzáródása nem jár izomelhalással.
2013. jún. 9. 20:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, Köszönöm
2013. jún. 9. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!