Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért büdös a bélgáz?

Miért büdös a bélgáz?

Figyelt kérdés
2013. jún. 8. 16:04
 1/7 anonim válasza:

A fing a bél gázok szagos kijövetele .

De nem minden fing büdös . pl.:

Mi az láthatatlan és málnaszagú?

...

Medvefing

2013. jún. 8. 16:06
 2/7 A kérdező kommentje:
THX akk nem mérgező. a Csajom olyat fingott miintha gázt szagotam volna XD
2013. jún. 8. 16:07
 3/7 anonim ***** válasza:
A kérdezőt sem az eszéért szeretik... "Olyan mintha gázt szagoltam volna."
2013. jún. 8. 16:45
 4/7 anonim ***** válasza:

a fing az biogáz, amit a biogázerjesztő baktériumok termelnek emésztés során a belekben.

azért büdös, mert a szervezetnek nincs szüksége rá. a szervezet olyan bonyolult teremtés, lásd, a varannyosbéka miért ronda? mert szemközthugyoz, és az nagyon kellemetlen.

a szervezet a behatások megkülömböztetése által védekezik a nem kívánatos hatások ellen.

2013. jún. 8. 17:04
 5/7 anonim ***** válasza:
ja... és ha nem bírod a barátnőd szagát, az annak előjele, hogy nem vagytok egymáshoz valók!
2013. jún. 8. 17:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Hogy ki mennyire érzi büdösnek, szubjektív. A sajátomat pl. egész kellemesnek érzem, a feleségem persze annyira nem szereti szaglászni.

De vezessük vissza a kérdést egy másik problémára és ezzel meg is válaszoltam a kérdésed: Miért büdös a szar? (Ez egy bevett matematikai bizonyítási lépés, ha visszavezetsz valamit egy másik problémára)

2013. jún. 9. 05:49
 7/7 sadam87 ***** válasza:
A bélgáznak több összetevője van, ezek közül főleg a hidrogén-szulfid és a merkaptánok, esetleg más gázok okozhatják. Ezek főleg a vastagbélben zajló bakteriális bontás során keletkeznek. A hidrogén-szulfid (és a merkaptánok is) elég mérgezőek, de messze nem annyira, mint amennyire büdösek (a hidrogén-szulfid a világ egyik legbüdösebb anyaga). Szóval sokkal hamarabb elmenekülsz a közeléből, mint hogy bármi bajod lenne tőle (egyszer hallottam, hogy valaki egy rosszul szellőző szobában meghalt, mert túl sokat fingott, de nem hiszem, hogy igaz volt, legalábbis nehezen tudom elképzelni).
2013. jún. 9. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!