Miért van az manapság, hogy ha egy tojás eltörik a tojástartóban, és jó pár napig ottmarad benne, akkor nem büdösödik meg, a romlottság semmi jelét nem mutatja. Még ha megfeketedik, akkor sem büdös. Vajon tartósítószert juttatnak beléjük?
Figyelt kérdés
2012. nov. 1. 17:09
1/4 tetris válasza:
Nem tudom, de a törött tojást semmiképpen se edd meg, még akkor se, ha nincs különösebb szaga.
2/4 anonim válasza:
Ha hűtőben tárolod akkor evidens. Ha nem akkor fogalmam sincs.
3/4 anonim válasza:
Mert nem romlott kapcsolatban készültek.:)
4/4 anonim válasza:
egyátalán nem evidens. A tojások mostanában jóval tovább bírják, mint régen, aminek az az oka, hogy kívűlről be vannak vonva egy anyaggal, ami megakadályozza a befertőződést ( [link] ). Amúgy a tojásban eleve van egy csomó antibakteriális anyag, ami megnehezíti a mikrobák támadását (pl. lizozim).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!