Számítsuk ki a bioszféra térfogatát?
A bioszféra elvileg a tengerszintről +9000 méter -9000 méter (az ábra szerint a tk-ban) tehát akkor r=18000m
Na most ha egy gömb alakot veszünk és abban helyezzük el (ugye a föld geoid alakú de most jó lesz a gömb is szerintem) akkor elvileg: 4*18000m^3*pi/3=
24429024474.31 köbméter?
Na igen ez így jó (?) de ha azt vesszük számitásba,hogy csak a gömb felszín alatt és felleti része élő nem maga az egész térfogatú gömb akkor azt,hogy is kell kiszámítani?
Szerintem rosszul számoltál, mármint az elgondolás a rossz,mert te az egész bioszférát 1 gömbnek nézted.
Szerintem úgy volna a helyes hogy:
4*(R+9000m)^3 * Pí 4*R^3 * Pí
------------------ - ----------- = x (és x-et még
3 3
szorozd meg 2-vel.)
Ahol Föld gömbalakú,R a Föld sugara.Az eredményt m^3-ben(Köbméterben) kapod meg.
Utolsó vagyok, bocsi,látom nagyon eltolódott az egyenlet. Így kommentírásnál tök korrektnek tűnt. Leírom szavakkal érthetően:
Kiszámolod a Föld térfogatát,amelynek sugarához(R) hozzáadsz 9000m-t, majd kiszámolod a Föld térfogatát sima R-rel. Ezt kivonod az előzőből és az eredményt(x) megszorzod 2-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!