Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Koordinátageometriában tudnáto...

Koordinátageometriában tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

1.) egy telefon ha nincs használva, azaz készenlétben van csak, akkor kibír 10 napot, ellenben a folyamatos használat esetében 6 óra alatt lemerül. Jani osztálykirándulásra megy a többiekkel, de nem vitt töltőt. Hány órát használhatja aktívan a telefont ha a kirándulás 60 órás?

2.) Egy háromszög szögeinek aránya 1:12:23, míg területe 100. Hányszor nagyobb a háromszög köré írható körének sugara, mint a háromszögbe írható kör sugara?

3.) Mekkora annak a háromszögnek a területe és a kerülete, amelyet a P(1; -2) maximummal rendelkező, normál meredekségű parabola maximuma, valamint az y=-2x-4 egyenletű egyenes parabolával alkotott metszéspontjai alkotnak?

4.) Egy szabályos hússzög beleírható körének sugara 1 cm-re kisebb, mint az oldala.Mekkora e sokszög területe?

Ezeket kellene megcsinálnom, de azt sem tudom, hogy kezdjek hozzá. Nem kérem, hogy csináljátok meg helyettem, de jól jönne egy kis segítség, hogy hogyan kell csinálni, hogy kezdjek hozzá.

2013. jún. 6. 12:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Én egyedül a 3. feladatot mondanám koordinátageometriásnak:

[link]

Ha nem világos, kérdezz!

2013. jún. 6. 13:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nem egészen világos, azt sem értem, hogy számoltad ki a metszéspontokat, de azért köszönöm! XD
2013. jún. 7. 17:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Metszéspont keresés: a két egyenletet mint egyenletrendszert megoldom. Mivel mindkét egyenlet y -ra van rendezve ( a két baloldal egyenlő), a két jobboldalnak is egyenlőnk kell lenni.

Vagy azt a szöveget is mondhatom, hogy y helyére helyettesítettem a másik egyenletből y -t.

2013. jún. 7. 18:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Az odáig rendben van, hogy egyenletrendszerrel kell megkeresni a metszéspontot, de mi a másik egyenlet? Az egyenes egyenlete y=-2x-4, de a parabola egyenlete mi? Azt honnan tudod?
2013. jún. 8. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:

Odaírtam, hogy a szövegből tudom:

- maximummal rendelkezik, tehát lefelé fordított,

- normál meredekségű, tehát az x-nek nincs szorzója,

- a csúcspont koordinátái adottak, "jobbra van eltolva 2 egységgel, és lefelé eggyel".

Ebből lett meg a linkelt képen látható egyenlet.

2013. jún. 8. 21:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Így már kezdem érteni. XD

És szerinted a négyes feladatot így kell elkezdeni?? Vagy rossz "nyomon" járok??

2013. jún. 8. 22:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Lemaradt a link ;)

[link]

2013. jún. 8. 23:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Mivel ezt a szót, hogy "hússzög" nem ismerem, én naiv, húsz-szögre (húszoldalú sokszögre) gondoltam. Úgy nincs megoldása.

Most az ábrádon "húrszög" van írva. Ezt a szót sem ismerem, így fogalmam sincs a feladatról. Lehet, hogy egy szabályos háromszögről van szó???

2013. jún. 8. 23:36
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát... igazából én sem tudom. Akitől kaptam a feladatot, ő hússzögnek írta, de mivel én sem ismerek ilyet, ezért arra gondoltam, hogy húrszöget akart írni. Arra gondoltam, hogy az talán egy olyan háromszög lehet, aminek mindhárom oldala egyforma hosszú és mind egy-egy húrja a háromszögnek. De én nem tudom. Fogalmam sincs.
2013. jún. 8. 23:52
 10/10 anonim ***** válasza:

"talán egy olyan háromszög lehet, aminek mindhárom oldala ..... egy-egy húrja a háromszögnek"

Minden háromszög oldalai a köré-írt körének húrjai. Ez nem mond semmit.

2013. jún. 9. 00:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!