Valaki jó geokémiával foglalkozó oldalt linkelni? Ami lehetőleg leírja egy egy elem geológiában betöltött szerepét?
Most leginkább az alkáli fémekhez kapcsolódóak lennének a legjobbak.Házidolgazat céljából kéne,és az van hogy mindenkinek magának kell kitalálnia miként legyen köze a témához.Nos,már látom előre hogy mindenki egy Wikipédia másolattal fog előrukkolni,ezért én azt találtam ki hogy a geokémiával kapcsolatban szeretnék írni.Tudom hogy a nátrium illetve a többi alkálifém is hatalmas szerepet tölt be a szervetlen anyagok (sók) képzésében,de honlapot,cikket vagy akár videót nem tudnátok linkelni?
Találtam oldalakat,de azok ilyen nagyon szárazon írják hogy "ekkora meg ekkora a moláris tömege","ilyen meg ilyen kötése van","fehér színű".Szóval ennél kicsit részletesebb és gyakorlatiasabb cikket kérnék.Várok minden linket,és zöld pacsit adok érte.
Úgy értem neked konkrétan az elemek geokémiai rendszerezése kellene. Találtam egy jó segédanyagot (13.o-tól):
A szerző az elemek Goldschmidt féle geokémiai osztályozását tárgyalja (19.o-tól). Az ábrák innen vannak (angol):
Honlapot nem tudok, de ez alapján biztosan el tudsz indulni...(Nem kell a zöld.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!