Miért alkalmatlanok a gabonafélék arra, hogy közvetlenül szénhidráttartalmukból erjedjen alkohol?
Figyelt kérdés
2013. máj. 29. 04:12
1/6 anonim válasza:
Mert nagyon alacsony a cukortartalmuk.
2/6 anonim válasza:
Mert összetett cukrokat tartalmaznak.
3/6 anonim válasza:
Mármint összetett szénhidrátokat.
4/6 A kérdező kommentje:
és azok mért nem bomlanak le ?
2013. máj. 30. 04:42
5/6 anonim válasza:
Maga a keményítő, ahogy a gabonákban van, nem vízoldékony, nagyon nehezen hozzáférhető az erjesztő organizmusok számára. Előbb egyszerűbb szénhidrátokra kell bomlania.
A sör árpából van (ami ugye gabona), ezt először csíráztatják, és a csírázás során egyszerűbb cukrok keletkeznek. Az árpacsíra a maláta.
6/6 Wadmalac válasza:
A keményítő főzéssel enyhén savas környezetben cukrokra bontható. Utána már jól erjeszthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!