Lehetséges-e hogy egy robot egyszer öntudatra ébred?
Tudom hogy ez egyrészt kicsit lerágott csont,
másrészt senki sem tudhatja a másikról hogy van e öntudata. De ebbe most ne menjünk bele és sajnos nem találtam egy konkrét ilyen kérdést sem
Egyelőre még azt sem igazán tudjuk, mi az az öntudat, mitől van, mi alkotja, hol a tudat határa, stb.
Én elképzelhetőnek tartom.
Lehetséges.
Nem mostanában fog megtörténni.
Egyébként szerintem ez nem öntudatra "ébredés" lesz, hanem szándékos, elvárt és tervezett esemény. Egy olyan számítógépnél, ami már elvileg képes lesz erre, biztosan az összes kutató úgy fogja várni az eseményt, mint egy ifjú apuka a porontyot a szülőszoba előtt.
Kizárt dolognak tartom, hogy egy számítógép majd váratlanul válna tudatos személyiséggé.
Buta kérdés.
Az, hogy képes vagy felismerni magad, és megkülönböztetni mindenki mástól.
Egyszerű jele, hogy nem kezded keresni a tükörben a "másikat".
Buta kérdés butáknak.
De próbáld már meg definiálni, hogy mi az! És ne E/1 személyben átélt élményekből meríts!
Meg azt is, hogy hogy jön létre, meg efféléket... (hááá én tudom, hogy én vagyok, meg a Józsi is tudja, hogy ő ő mer' mondta! Meg hát a Józsi is olyan mint én, tegnap is mindketten ittunk sört a presszóba, akkor dumáltunk erről, hogy ő ő, én meg én vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!