Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen biológia tankönyveket...

Milyen biológia tankönyveket tudnátok ajánlani amelyből 100%-os emeltszintű biológia éretségit írhatok?

Figyelt kérdés
Eddig elég szar tanáraim voltak biológiából, de nagyon szeretném megtanulni és jó érettségit írni. Ezért olyasmi könyv(ek) kellene amelyből A-Z-ig megtanulhatom.

2013. máj. 10. 20:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

4. válaszoló vagyok:

Mozaik 10-11-12ből tanultam, 92%os lett a biosz emeltem. :D

2013. júl. 23. 16:02
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Lehet hosszan de leírom a tapasztalataimat az én biosz érettségimről szerintem hasznos lehet mindenkinek aki érettségi előtt áll.

Kétszer érettségiztem (előre hozott) az első érettségimen "nem jártam körbe" az érettségivel kapcsolatos dolgokat,tehát nem néztem korábbi érettségiket,tételeket stb... úgy voltam vele amit gimiben tanultam azt mind tudom (valóban tudtam nem is volt ezzel gond) aztán uccu neki elmentem érettségire. Az eredmény emelt szinten: 79% volt. Hát nekem ez nem volt megfelelő. Lényegében ugyanazzal a tudásal mint amim akkor volt rá egy évre megprobáltam mégegyszer de most úgy,hogy tételeket néztem,csináltam több száz proba érettségit ,az érettségi ami a hivatalos mármint azt, témákra szedtem és betanultam szvsz fölösleges deffiniciokat. Mivel az érettségin szóbelin olyan szemét kérdéseket kaptam,hogy mivel a fogalmazásom elég gyenge (szóban nem jó írásban igen) az ilyen egyszerű kérdésre hogy "mi a sejt?" nehezen tudtam válaszolni,illetve tudtam de hebegtem hagogtam ,pedig mindnyájan tudjuk mi a sejt (legalábbis aki biosz emeltre megy nyilván tudja) de deffiniálni ott hirtelen elég nehéz szép kerek mondatókkal. Nos elsőnek ezen vesztetem pontot. Második nekifutásra deffinicókat szitne szó szerint idézve gyönyörűen el tudtam mondani az amúgy nyilvánvaló fogalmak jelentését az mindegy hogy tudod-e vagy sem ,el kell tudnod mondani el kell magyaráznod nekik mint ha 5 éveseknek mondanád. A második érettségim (és ismétlem lényegében nem tanultam rá csak az érettségi fellépitését ellemeztem sikerült emelet 98%-ot elérni.

Az a kedvencem amikor írásban is több jó válasz van de csak egyiket fogadják el... na ezen ment a két pont :)

Könyveknek ajánlom: (jó mondjuk én már untam magam tehát tovább képeztem magam)

Fazekas György-Szerényi Gábor Biológia I-II.

Ha ezt a két könyvet tudod hibátlanul és elemzet az érettségi menetét-mibenlétét csinálsz rengeteg próba érettségit de mindenek előtt ezt a két könyvet úgy ismered mint a tenyered akkor 90%+-os érettségi garantált.

Azért azt meg kell jegyezni hogy a 100% némi szerencse faktorral is bír hiszen az a pár pont ami esetleg kétértelmű kérdésen elmehet benne van a pakliban.

Ha van kérdés írj priviben tudok segíteni esetleg tételes tanulásban stb...

2013. júl. 26. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!