Akik délen laknak azok hogy hogy nem esnek le a földről? Jó tudom hogy gravitáció meg ilyenek de nem furcsa egy kicsit nekik hogy fejjel lefele sétálgatnak?
Jó kicsit hülyén fogalmaztam megXD de akkor se világos
nem viccelek komolyan kérdezem!!
Az ÉN szemléletem szerint a lényeg (persze az is jó, amit a többiek írnak):
A „le” mindig (jó, oké, általában) arra van, amerre a nehézségi erő húz. Ha valaki a Föld felszínén áll, akkor őt a Föld középpontja felé húzza a nehézségi erő, tehát akár délen, akár északon van, számára a Föld középpontja felé van a le. Így akik délen állnak, azoknak ugyanúgy felfelé van a fejük, mint nekünk. De például a súlytalanság állapotában levő űrhajósoknak nincs értelme a föntről meg a lentről beszélniük.
(Ez akkor bukik, ha mondjuk egy derékszögű vonatkoztatási rendszert rögzítünk, és azt mondjuk, hogy a z-tengely irányában van a felfelé. Így valakik tényleg fejjel lefelé lesznek a Földön.)
Üdv!
Amikor sétálsz, akkor te haladsz, vagy a Földet görgeted magad alatt?
köszi már rájöttem közbe:D
a földet nem tudom görgetni mert túl lassan forog
"a földet nem tudom görgetni mert túl lassan forog"
DDDD
Kb. 1667km/óra (egyenlítőnél). Ez több, mint a hangsebesség!
6-os válaszoló: a déli félgömbről más csillagok látszódnak, mint az északiról.
Tudod kérdező a Földünk gömbölyű és ránézésre van lent és fent egy bolygón, de a természetben ez ismeretlen.
mivel az energiák amelyek felszabadultak benne, egyformán működnek, egyformán fejtik ki hatásukat függetlenül attól hogy hol helyezkedik el a bolygón egy földrész, egy ország. a gravitációs erő majd nem egyforma.
Különleges, de kivételt képez az óceánok nagy tömegű vize, ott kisebb sokkal a gravitációs erő, mert a nagy tömegű víz leárnyékolja.Vagy is nem a gravitáció vonzása miatt süllyed el egy hajó, hanem a hajó tömegsúlya és a víz laza szerkezete miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!