New Orleanson akkor most átfolyik a Mississippi, határos valamilyen tóval északon, plusz még tengrepartja is van? A hangsúly itt a tengeren van. Van tengerpartja? Vagy amikor a nagy árvíz volt, akkor a Mississippi áradt meg?
New Orleanst eredetileg a Mississippi torkolatvidékének kiemelkedéseire (hegyekre, hordalékhalmokra) építették a franciák. Nekik még volt eszük. A mai óváros most is ott van és annak a Catrina idején semmi baja sem lett.
Aztán jöttek a hülye amerikaiak és beépítették a tengerszintnél is mélyebben lévő ártereket. Oda kerültek a szegényebbek negyedei, a nyomornegyedek és a gettók.
Ezeket a területeket csak alacsonyabb hordalék falak választják el a Mexikói-öböltől.
Aztán jött a Catrina és könnyedén átvetette a tengervizet ezeken a természetes gátakon és elárasztotta a mélyföldeket. Akik meg ott laktak, azok megszívták.
Ha a Mississippi áradt volna meg, akkor ott már régen nem lenne semmi, a folyók tulajdonsága, hogy évente legalább egyszer áradnak. Gondolj csak arra, hogy miért van így beépítve Budapesten a Duna-part!
A folyónak ehhez vajmi kevés köze van.
(Első vagyok)
Valószínűleg a tengerpart is be van építve. Azt nem mondtam hogy nem.
Csak az a lényeg, hogy azokat a területeket is beépítették, amikről épeszű ember látja, hogy egy nagyobb vihar esetén (ami arrafelé nem ritka) rögtön ellepi a víz.
Amúgy a Mississippi deltája javarészt mocsár, ezért arrafelé nemigen szörföznek
Közvetlenül lehet hogy nincs.
Ezt nem tudom, csak találgatok.
De az tuti hogy közel van a Mexikói-öbölhöz
19:16-os hozzászóló!
Egyeztess a kettővel előtted szólóval!
Nincs szemem? Itt a térképen New Orleans. körülötte Lake New Orleans, Lake Borgne, Lake Salvador. Lake az tó, és nem öböl! Legközelebbi tengeröböllel jóval távolabb van.
Ha nekem nincs szemem, akkor neked eszed nincs!
Hülye balf@sz... Közelíts már rá normálisan a part menti térségre. Az összes terület ami nem mocsár, tehát LAKHATÓ területileg New Orleans-hoz tartozik. Nézd meg a a part menén a Grand Isle State Parkot vagy az ORLEANS Avennue-t.
Hülye madár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!