A macskákból kifejlődhet idővel intelligens, eszközhasználó lény, ami esetleg fejlett civilizációt épít ki?
Nem hiszem hogy valaha fognak űrhajót építeni.
A holdon nincs egér.
:D
Jó kérdés, és mindkét előző válasz igaz.
Szerintem írj sci-fit, kérdező, ha ennyire foglalkoztat ez a téma. Címjavaslat: A macskák bolygója. :D
Egy South Park epizód foglalkozik ezzel a problémával. :D
" O long Johnson "
Normális választ is adva: A mi őseink a macskákhoz képest elég védtelen jószágok voltak. Se karom, se hatalmas fizikai erő se hatalmas éles szemfogak. Kénytelenek voltak köveket és botokat dobálni azért hogy ne belőlük legyen a főfogás. A macskák erre nincsenek rákényszerítve méretükhöz képest piszok gyorsak , erősek és kis gyilkológépek :)
Én simán megengedném a macskámnak. :D
Viccelsz? Egész nap azon röhögnék, ahogy terelgeti az egér csordáit :D
Valahogy ez jutott a kérdésről eszembe.
Egyébként nem tartom valószínűleg, amíg az ember ennyire uralja a bolygót. És ha ki is alakulhatna, rengeteg idő kellene hozzá. Kérdéses, hogy mi miatt lenne erre a fejlődésre szükség. Remek vadászok, fejlett érzékszervekkel, erős karmokkal rendelkeznek. Nem tudom, miért kellene tovább fejlődniük, illetve mi okozhatna jelentős fejlődést bennük, ami által intelligens, eszközhasználó lény lehetne belőlük.
Szerintem sok szempontból távol állnak ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!