Van tényszerű bizonyíték a gömbvillámok létezésére?
Ha valaki azon az alapon, hogy ő személyesen még nem látta, nem hiszi el az olyan tudományosan elfogadott dolgokat, mint meteor, az üstökös, a napfogyatkozás, az ember a Holdon, az nem szkeptikus, hanem tudatlan.
A gömbvillám azért határeset, mert pillanatnyilag nincs igazolt fizikai magyarázata a létrejöttének és működésének. A legvaskalaposabb tudományos körök ezért továbbra sem ismerik el a létezését.
Jó analógia erre a meteoritok esete, többszáz év kellett, hogy a tudomány elismerje a létezésüket.
2 napja megjelent egy a szomszédunk kertjében miután becsapott egy villám a ház melletti fába
kb 4-5 másodpercig volt látható,azt hittem összesz*rom magam úgy ledöbbentem mozdulni se bírtam csak néztem
de nyílván nem létezik 5en hallucináltuk ugyan azt akik láttuk
ne legyél már nevetséges könyörgöm rengeteg mindent nem tudnak megmagyarázni mégis létező dolgokról van szó
fehéren izzó gömb volt a szélein narancssárgás lassan mozgott egy körív mentén utána eltűnt mintha hirtelen kikapcsolták volna
de legközelebb nem leszek ilyen gyökér biztos hogy azonnal rohanok a telóért videózni
ez is egy jó videó
youtube.com/watch?v=g9QFU0u0L5U
#17:
Hát itt nem vagyok biztos a dologban, nekem ez inkább a villámcsapástól a vezetéken végigfutó ívnek tűnik. Annak a gömbvillámhoz nem sok köze van.
látszik hogy nem a vezetékeken megy a cucc,főleg amikor a földúton a pocsoja felett tükröződik
a vezetékek jóval hátrébb vannak
Nem feltétlenül "jár a közelben" az ív. A koronakisülés érdekes dolog. El tud mászni az ív rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!