Levezettem 25 oldalban (bizonyos olyan kitételekkel, amik elvileg a jövőben teljesíthetőek) hogy a fénynél gyorsabban is lehet menni. Mit tegyek?
A fénysebességnél nagyobb sebességet már a relativitás elmélet is megengedi.
Azzal a feltétellel, hogy a részecske sebessége a keletkezésének pillanatában is ezzel a sebességgel haladjon.
A levezetésed valszeg hibás lehet. Sőt szinte biztos az.
Ettől még tudod szabadalmaztatni.
Komplex időből "normál" időt nem fogsz tudni kihozni akártit is csinálsz.A fénysebesség átlépéséhez végtelen energia kell.
A féregjáratok, magasabb térdimenziók feltételezése, melyben a fény sebessége magasabb. Az elvben még elképzelhető.
De a 4 dimenziós Minkowski téridőből már nem.
A féregjáratra már van szabadalom. Magasabb térdimenzió amiben nagyobb a fény sebessége szintén van.
Egyéb lehetőséget nem nagyon tudok elképzelni, pedig tanultam relativitást elég sokat.
Szal érdekelne, hogy milyen módon vezeted le ezt a dolgot.
Lehet hibát találok benne. Ha ne adj isten nem találok benne, akkor meg gratulálok hozzá, és csak az számít, hogy fejlődjön a tudomány.:)
Ha az egészet nem is küldenéd el, nekem elég csak néhány kiindulási pont nagyon vázlatosan, és megmondom, hogy jó-e vagy sem.
Miről beszéltek?
Szabadalom csak gyakorlati felhasználási formára születhet, nem elméletekre!
"Az utolsó téved. Elméletre is lehet levezetést adni. Nem szükséges működnie a rendszernek."
A szabadalomnak pont az a lényege a szerzői jogokkal szemben, hogy ha rövid idő (azt hiszem, nálunk 1 év vagy hasonló) alatt nem használod fel a gyakorlatban, akkor elveszíted.
Az már tényleg más kérdés, hogy a felhasználás mennyire működik, mennyire hasznos - de ha nem az, amúgy sem fog érdekelni senki mást.
A higgs-bozon elméletére már 97-ben beadták a szabadalmat.
Mégse veszítette el. a szabadalmat peter Higgs.
De a ettől még a kérdező valamit nagyon elszámolhatott.
"A higgs-bozon elméletére már 97-ben beadták a szabadalmat.
Mégse veszítette el. a szabadalmat peter Higgs."
Hol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!