Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meteorit. A lenti eseményleírá...

Meteorit. A lenti eseményleírás, és az arra adott esetleges magyarázat valamelyike lehet igaz? Vagy milyen más magyarázat lehet még?

Figyelt kérdés
Múlt héten az esti órákban az égre pillantva egy meteorit félét láttam, de eltért a megszokottól. Egyrészt az én nézőpontomból teljesen vízszintesnek látszott a pályája, jobb oldalt felfénylet, és egyenletes fénnyel haladt a baloldali pontig, ahol lassan kihunyt. Másrészt a sebessége a szokásos meteoritok és egy repülőgép lassúsága közé volt tehető, (több másodpercig is nézhettem). Arra gondoltam, egy emberi tárgy (űrszemét) hullott vissza kezdő sebesség nélkül és elégett, vagy meteorit volt, de nem hullott a földfelszínre, csak keresztül haladt a légkör felső részén, a légkörben tartózkodva izzott. A nagy magasság miatt tűnt lassúnak, és véletlen pont mértanilag a folyamat egy középső pontjában lehettem megfigyelő, ahonnan pont vízszintesnek látszott a pályája a légkörbe be és kilépő pontok közt .
2009. szept. 27. 22:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Műhold volt, mégpedig ha erősebb volt a fénye mint egy csillagé akkor valószínűleg Iridium műhold.. és ez az Iridium Flare esemény, itt megtudod nézni mikor hol láthatók ilyenek :)

[link]

2009. szept. 27. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!