Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Baktériumokat hogy lehet...

Baktériumokat hogy lehet szaporítani?

Figyelt kérdés
Legfőképpen a talajlakó baktréiumok érdekelnének. Mint például a Azotobacter vinelandii, Bacillus megaterium, Bacillus subtillis, Bacillus cirkulans és a Pseudomonas fluorescens. Köszi.
2013. ápr. 30. 13:51
 1/3 imco ***** válasza:

Nagynénjém pont ilyennel foglalkozik. Különböző nitrogén kötő és egyéb baktériumokat tenyésztenek talajjavításra.

Amit tudok, hogy reaktorban szaporítják őket. Megfelelő hőmérséklet és elegendő táplálék kell nekik. Ha jól emlékszem ők többek között kókuszreszeléket tesznek a reaktorba kaja gyanánt.

2013. ápr. 30. 14:35
 2/3 Simon0211 ***** válasza:
Mindkét szülőm Fermentációs gyárban dolgozik. Édesapám vegyészmérnök, édesanyám pedig orvosdiagnosztikai analitikus. Személy szerint én is dolgoztam a cégnek a termelési részlegén 2 hónapot. Maga a cég egy ugynevezett E-Coli baktériumot szaporít és annak segítségével állít elő aminosavakat. Lényegében a baktériumok szaporítása közel azonos. Nagyon érzékenyek tudnak lenni. Biztosítani kell nekik a megfelelő hőmérsékletet és a megfelelő tápanyagot. Ez baktériumtól változik, melyiknek mi a legideálisabb. Van olyan baktérium is ami szabad levegőn nem mutálódik stb. Ez az amennyit így általánosan tudok segíteni, mivel én csak az E-Coli baktérium szaporítási folyamatát tudom.
2013. ápr. 30. 18:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem igazán értek a dologhoz, de ha bonyolult folyamat szaporítani őket, akkor a talajba dolgozva mégis hogy képesek gyorsan szaporodni?
2013. ápr. 30. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!