Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan szerezhetnék jódkristályt?

Honnan szerezhetnék jódkristályt?

Figyelt kérdés
Kémiai kísérlethez kéne

2013. ápr. 27. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyógyszertár.
2013. ápr. 27. 10:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Én a budapesti AZUR vegyszerboltban próbáltam szerezni, de ÁNTSZ engedély kell hozzá, hogy megvehessem.xD Vegyél kálium-jodidot (gyógyszertárakban jódtabletta néven, vagy az AZUR vegyszerboltban), és próbálj belőle valamilyen módon jódot csinálni.^^
2013. ápr. 27. 13:25
 3/4 A kérdező kommentje:

2. válaszoló! Köszi, de tudnál valamilyen módot arra hogy jódot nyerhessek belőle? Én csak a H2O2 vel történő kioxidálást ismerem, lehet te tudsz egyszerűbb megoldást!

Köszi!

2013. ápr. 27. 14:43
 4/4 anonim ***** válasza:

H2O2-t is tudsz venni gyógyszertárban vagy az említett vegyszerboltban.:D

Csinálj 2-3 kanál kálium-jodidból meg kevés vízből oldatot, önts hozzá sósavat, keverd össze. Ezt öntsd bele kb. 5x annyi térfogatú 3%-os hidrogén-peroxidba. A leváló jódot szűrd le és szárítsd meg szalvétán (ne túl sokáig, mert különben a jód is elpárolog xD). Ha tudsz angolul, itt van hozzá a videó:

http://www.youtube.com/watch?v=ZFP7fYGrFRI

2013. ápr. 28. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!