Szabad szemmel a mesterséges fényektől távol látható a tejútrendszer, ismerősöm meg akart győzni, hogy nem, én meg azt mondom igen, most akkor melyik?
Teljesen távol még nem emlékszem,hogy lettem volna mesterséges fényektől,de úgy tudom,hogy lehetne látni oldalról a tejútrendszer egy részét,de szerinte képeken csak a kamera beállítása miatt látjuk.
így sosem fogod látni, ezek több órás expo-val készült képek, persze több darabban.
és persze hogy lehet látni, nagyon sokszor láttam már én is
"Egyszer sikerült a tejút szélén levő csillagokat is egyesével látnom..."
A csillagok szabadszemes láthatóságával kapcsolatban igaz az, hogy a legnagyobb fényességűek távolsága sem több 3500-4000 fényévnél. Így azon csillagok amiket te a világ legtisztább légkörén át a "legfényszennyezéstelenebb" helyéről is láthatsz, ennél nem lehet messzebb. A galaxis széle viszont egy hangyányit messzebb van ;)
#6:
Igaz. Azok a látott csillagok valószínűleg jóval közelebbiek voltak a galaxis pereménél, csak "jó irányban" voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!