Fekete - Fehér lyuk, hogy is van?
Olvastam, hogy néhány elmélet szerint a Fekete lyuk beszívja az anyagot, majd a másik oldalon lévő Fehér lyuk egyfajta térkapu szerinti működés szerint kidobja.
És hogy a magyarázat erre az hogy a galaxisból bárhonnan bárhova ellehet jutni, ha összehajtogatjuk, de hogy hajtogatjuk össze? Hogy is van ez?
Igen énis olvastam ilyesmiről, de pontos választ nem tudok. A tér "hajtogatásárol" pedig annyit, hogy senki sem tudja hogy is van vagylehetséges-e.
De bemutatni legkönyebben ugy lehet ha veszel egy lapot rajzolsz rá 2 pontot. Ugye még általánosban tanították hogy 2 pont között a legrövidebb távolság az a két pont között húzott egyenes. Nade, mivan ha annak az egyenesnek a felező merőlegese mentén meghajtod a lapot? Hát a 2 pont 1 ponttá válik, azaz a távolság =0.
Erre van nekem egy eléggé sajátos elméletem:
Mivan, ha megoldható ez a valóságban is? (mmint a térhajlítás)
Mivan ha már egyszer megoldották. Megcsinálták.
Az hogy egyetlen rossz számítás esetén is lehet akkora hiba, hogy végzetes következményei vannak.
Hiszen, meghajtják a teret, akkor rossz esetben az univerzum x átlagsűrűsége a 2szeresére nő. De mi történik ha a hibás számítás miatt tovább hajtogatják. 4x-es sűrűség, 8x-os. És ez a 2 hatványaival nő addig amíg minden egyetlen egy pontban sűrűsödik össze.
Na és ekkor mi történhet?
Big Bang?
Ismerős?
Mi van ha igy keletkezett és ez is mindennek a vége?
Ha ez így van, akkor lehetséges, hogy mivel minden egy ugyanazon "anyagból", abból a hipersűrű anyagból keletkezett, lehetséges hogy ez már a kitudjahanyadik ismétlődés.
Lehet hogy többmilliárd évvel ezelőtt ugyanebben a székben ugyanezt a szöveget irtam.
(ez csak egy spekuláció, az én beteges agyam kitalálmánya, de szerintem van benne kevés értelem is)
by: BloodyFool 17/F
Ezzel csak az a baj, hogy ha valamit elkezdesz hajtogatni, az mindig több lesz, mint egy pont, mert csak tartani fog a pontszerű állapothoz.
A másik dolog: A fekete lyuknak nincs "másik vége". Pont az a lényege, hogy MÉG A FÉNY sem tud belőle szabadulni sehol. Ezért "fekete".
Eléggé gyengék voltak ezek a válaszok. Inkább találgatások.
Már volt a kérdés, és jó válaszok is születtek.
Erre nem lehet választ adni akkor ha már kötekedünk szóval
1 minden választ megfontolsz
2 egyiket sem és megvárod mig terem egy feketelyuk a szomszédban beleugrasz és a szobádban kidob egy fehérlyuk.
ennyit erröl.
Itt egy "hiteled dokumentumfilm" a fekete és fehér lyukról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!