Számomra az egyik legnagyobb misztérium az osztódás után a növekedés. Hogyan van ez?
Szia!
Majd az utánam írók adnak tudományos magyarázatokat, így én arra nem térek ki.
A misztikus iráni, héber, egyiptomi hagyományok egyöntetűen azt állítják, hogy az ember szellemi lény, amely rendelkezik a létezés teljességével és a testet öltéskor az egyes szervek, szervrendszerek a létezés egyes fokozataiból épülnek ki. Például a tüdő a lélek táplálását hivatott szolgálni, amely a felső és alsó erőket köti össze, a máj a belső világ káros szemetének kiürítését hivatott szolgálni,.. stb!
Érdekes ez, hiszen többezer éves iratokról van szó, amikor még nem volt boncolás és modern biológia, mégis ismerték a szervrendszerek funkcióit.
Csak szerettem volna veled ismertetni egy olyan megközelítést, amely nem abból indul ki, hogy a szervek alakját a nekik megfelelő gének és az élet minősége határozza meg, hanem a magyarázatot máshonnét eredezteti!
De, ha nem érthető és/vagy úgy érzed, hogy a válasz nem kapcsolódik a kérdéshez, akkor a moderátoroknak jelentheted a választ és kérheted, hogy töröljék.
És ebben az esetben elnézést, hogy zavartalak!
Nincs itt semmiféle misztérium. Az emberi szervezet működéshez és növekedéséhez szükséges információkat a gének tartalmazzák. Az emberi szervezet felépítése az evolúció során alakult ki. Lehetne más milyen is, egyes növényekre például rá lehet fogni, hogy folytonos a felépítésük, de az, hogy az ember fennmaradt és ilyen sikeressé vált azt bizonyítja, hogy jó ez a felépítés.
Azt viszont én sem értem, hogy egy természettudományos témánál mit keresnek vallási hiedelmek. Ha például az egyik felsorolt valláson múlna még ma is gyerekcipőben járna az orvostudomány, mert a halott embernek még megérintését is tiltották a törvényeik, nemhogy a felboncolását.
blacksquare!
Csodálkozva olvasom a soraidat. Idéznéd azt a sort, ahol bármilyen vallás meg lett említve?
Csak ezért, mert én semmiféle vallásra nem gondoltam és nem is utaltam.
blackqernek is sikerült nagyot mondani de egy büdös magyarázatot nem adott arra ami a kérdés .
Tehát hogyan is épül fel a szemgolyó? Az nem válasz hogy az evolúcióban kialakult és hogy réteges ,meg a gének megcsinálják.
Hogyan csinálják meg a gének ? mi mozgatja a géneket ,mi van ott a sejt szintjén ami egymásra teszi a fehérjéket ,talán a véletlen áramlás a folyadékban ,na ezt nem hiszem mert akkor vagy olyan sűrűnek kéne lenni az elemeket tartalmazó kulcsoknak hogy összegabajodnának vagy pedig nem lenne kész időre az ember ráadásul valamiknek el kéne takarítani a billiónyi célba nem érkezett anyagot hogy ne sűrűsödjön be az oldat amiben kavarognak a véletlenre bízva. Mármint a sejtplazma az az oldat mivel testünk nagyrészt víz.
De a természet ennél ezerszer tökéletesebb és nem csinál plusz munkát ,vagyis az elemek rendszerint megérkeznek a helyükre ahogy a filmben látható ,kérdés hogy mitől úszik oda az a dns darabka és mitől próbálja bele a kulcsot hisz nincs agya ,nem gondolkozik ,ez csak egy fizikai folyamat ként van megtanítva nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!