A narancs mennyi idő alatt rohad el?
Egy befőttesüvegbe beleraktam egy narancsot, ami már elkezdett penészedni, enyhén benedvesítettem az üveg belsejét, és baktériumokat is telepítettem bele, tehát igyekeztem mindent a természetes körülményekhez hasonlóan kialakítani.
Immár 2 hete van itt a szobámban, (17-20 Celsius fokon), de nem látszik rajta semmi változás?
Mikor fog elkezdeni rohadni? Mit tegyek vele?
Nem tudom, miért pont narancsot választottál, de nem volt jó döntés, mert:
-a viaszos héja vastag; nagyon jól megvédi a mech. egyéb behatásoktól
-c-vitaminban gazdag, ez megakadályozza, h oxidálódjon
A rothadást csak részben okozzák bakt.ok, gombák is felelősek érte. Milyen fajokat 'telepítettél' bele? Anaerob v aerob? Lezártad az üveget? :D
Köszönöm mindkét választ!
Hát, a héját egy helyen megbontottam, hogy a gyümölcshús látszódjon ki, és oda raktam aerob baktériumokat.
Miféle gombákat kéne beleraknom? Milyeneket lehet egyszerűbben beszerezni?
És igen, lezártam az üveget :)
Ezt a C-vitaminos infót nem tudtam :) Köszi szépen!
Hol tanultál ilyesmit? Esetleg egy témához kapcsolódó könyvcímet tudnál mondani?
Előre is köszi!
Szia, ahogy kérted.
A rothadást gombák és részben baktok okozzák. Gombáknak levegő, nedvesség és sötétség kell. Ha lezárod bukod, mert egyrészt a spórák nem tudnak bejutni a narancshoz, másrészt nem éri levegő, harmadrészt pedig, gondolom, fényben van, ami nem kedvez a gombáknak. Summa summarum: nyisd ki az üveged, vagdosd meg a narancsot (bár továbbra sem értem miért erre esett választásod...) és tedd vmi sötét, párás helyre. De ne a kajákhoz stb közel, a penész légúti betegséget, rákot blabla okozHat. Sok sikert, kris
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!