Mi a módja, ezeknek az adatoknak a lemérésére? Jupiter és Föld távolság! És más ilyen adatok mérésében?
Miként mérték le azt, hogy a Föld és a Jupiter távolsága 965 millió km????? Távcsővel látható a Jupiter ami 965 millió km-re van????
Adatokat itt néztem! És tudni ,hogy mi van még ezek után? Hol lehet a világegyetem vége? Van vége? Létezhet e máshol is élet a földön kívül? Ha igen akkor emberszabásúak vagy teljesen máshogy kell őket elképzelni? Tényleg fejlettebb lehet a technológiájuk mint a miénk? Lehet ők tudnak rólunk, csak nem akarnak kapcsolatot létesíteni? Gondoljatok, hogy Amerikában a Nevadai sivatagban a titkos NASA telepeken vannak elfogott űrlények és leesett repülőcsészealjak? Mennyit kell elhinni a filmeknek és a híreszteléséknek?
Miként mérték le azt, hogy a Föld és a Jupiter távolsága 965 millió km?
- Keringési periódusa alapján, ki lehet számolni.
Távcsővel látható a Jupiter ami 965 millió km-re van?
- Még szabad szemmel is (mint egy fényes csillag csak ez nem villog).
És tudni, hogy mi van még ezek után?
- A többi bolygó, por, jégdarabok, még több csillag, még több galaxis...
Hol lehet a világegyetem vége?
- Legalább 14 milliárd fényévre.
Van vége?
- Szerintem nincs, de nem tudjuk a pontos választ még.
Létezhet e máshol is élet a földön kívül?
- Igen.
Ha igen akkor emberszabásúak vagy teljesen máshogy kell őket elképzelni?
- Teljesen máshogy kell őket elképzelni.
Tényleg fejlettebb lehet a technológiájuk mint a miénk?
Akár.
Lehet ők tudnak rólunk, csak nem akarnak kapcsolatot létesíteni?
Lehet. Bár kicsi az esélye.
Gondoljatok, hogy Amerikában a Nevadai sivatagban a titkos NASA telepeken vannak elfogott űrlények és leesett repülőcsészealjak?
Biztosan nincsenek.
Mennyit kell elhinni a filmeknek és a híreszteléséknek?
Szórakoztató filmeknek semennyit, dokumentumfilmeknek még lehet hinni, hireszteléseket fenntartásokkal kell kezelni.
És miért nem vagyunk képesek utazni ezek közt?
- Túl messze vannak, és gazdaságilag sem éri meg.
Habár azt is sokan cáfolják, hogy csak trükkfelvétel volt a holdra szállás?
- Hagytak ott fényvisszaverő tükröket, amellyek segítségével most is rendszeresen lemérik a Hold távolságát.
Vagy csak a távolságok szabnak gátat a távolabbi utazásra?
- Igen.
Azt tudni, hogy van lélegezhető levegő valamelyiken?
- Egyiken sincs.
Vagy egyik sem alkalmas mondjuk hasonló földi életre?
- Egyik sem alkalmas.
És a nap csak a földet világítja meg vagy a környező más bolygókat is?
- A többit is.
Hogy mi van a Jupiter után? Például a Szaturnusz (1,4 milliárd km), az Uránusz (2,8 milliárd km), a Neptunusz (4,5 milliárd km), a Voyager űrszondák (18 milliárd km), a Tejút többi csillaga (a legközelebbi 4 fényév), majd a többi galaxis (a legközelebbi az Androméda 2,5 millió fényévre). A világegyetem átmérőjét 93 milliárd fényévre saccolják, a legtávolabbi ismert galaxis tőlünk 13 milliárd fényévre található.
Mivel a világegyetem hatalmas a földönkívüli életet sem megcáfolni sem megerősíteni nem tudjuk jelenleg. Ezért sem kinézetükről, sem technikai fejlettségükről nincs információnk [a holdkórosokat kivéve :)]. Persze bármi lehetséges, lehet hogy az amerikaiak űrlényeket rejtegetnek, ahogy az is lehetséges hogy Godzilla minden héten lerombolja Tokiót, csak nem valószínű.
Számítását, hogy hogyan lehet egy égitest nagyságát kiszámítani én sem tudom. Mindig van egy viszonyítási pont.
Tehát ahhoz, hogy a bolygó nagyságát kiszámoljuk, mindenképpen kell, hogy milyen messze is van tőlünk. Ha a két bolygó távolságát akakrjuk kiszámítani, akkor tudni kell a két bolygó nagyságát, vagy legalább a fény sebességét.
Interneten kismillió ilyen téma foglalkozik asztronómiával, érmes lenne ott keresgélni, biztosan leírják, hogy hogyan is kell ezeket pontossan kiszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!