Amiről még sehol sem olvastam! Lehetséges-e friss paradicsomból palántát nevelni?
Szia!
Nagy valószinűséggel hibrid paradicsomot vásárolsz és annak a magjából hajtatott utód nem lesz fajtaazonos. Tehát nem hozza azokat a tulajdonságokat, amiket a termés, amiből nyerted azokat.
Ettől függetlenül kísérletezni lehet. Mosd le a megokat, majd tedd egy pohár vízbe és csak azokat vesd el, amelyek lesüllyednek a pohár fenekére.
Egyébként a tuti módszer, ha megkeresel egy olyan kertészkedőt, aki régóta a saját fajtáját palántázza, mert az biztos, hogy nem hibrid. Magam palántáztam tavaly az EU által jóváhagyott és klasszikus parasztparadicsomot. Az EU paradicsomok mind csúcsrothadásosak lettek, míg a parasztparadicsomok szép, egészséges termést hoztak. Jelzem nem használok semmiféle kemikáliát.
Hátha valaki még olvassa...
Görögörszágból reggelinél hatalmas paradicsomszeletek voltak, hoztam magot belőle, néhányat június végén elültettem, kikelt.
Aztán köv. tavasszal már idejében palántáztam, vagy 10 tövet, kiültettem és bizony őseire ütött, hatalmasak voltak.
Pár évig tudtam még szaporítani, aztán már elvesztettem a nyomot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!