Fizikát vagy kémiát szeretitek jobban? Mért?
a fizikát természetesen, mivel az az alapja mindennek. a kémikusok nagyon sokmindent maguknak tulajdonítanak, mintha a fizikából nem jönnének ki ugyanazok az eredmények..
kitalálták ezt a kvantumkémiának nevezett dolgot, amit durván szólva a fizikusok asztaláról loptak el, csak átnevezték, beletették a kémia szót
a fizika meg amúgy a matekból jön, kedves előző!
akkor ti meg kikülönítitek a matekos részeket magatoknak?
ami a kémcsőben lejátszódik lehet akár matek is, ha így nézzük, de így helytelen.
szerintem nem kell a reálon belül nagy vitákat kelteni :) bár én kémia és biosz párti vagyok, szerintem a kémia az egyik legszebb tudományág.
magyarázatot ad a gyógyszerek működésére, a sejtek biokémiájára, a születésre, halálra, és bizonyos dolgokat pedig megcáfol.
a biológia pedig a tökéletesség tudománya. objektív módon mutatja be a sok feltételes lehetőséget, több bonyolult szervezet egymásra való hatását, az állati lelket, viselkedést (etológia).
elsőnek tisztázni kell a bölcsészekkel, hogy a villamosban nem Ady szive dobog :D
Kedves Dubi!
Csak vigyázz, van olyan, hogy fizikai kémia (termodinamika+elektrokémia), az egy rettenet!!!
(mondjuk még hozzá tartozik a reakciókinetika is, az még emberséges)
PencroftTivald
Köszi a jó tanácsot, még meglátjuk mi lesz a későbbiekben :D Bár konkrétan a termodinamika egyáltalán nem érdekel, szóval azt igyekszem elkerülni, ha lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!