Nem érvényes.
Az ekvipartíció tétele (ε = 3/2 kT) kizárólag egyatomos ideális gázra érvényes. De már nem érvényes több atomos ideális gázra sem, kiváltképp egy kémiai rendszerre. Ilyen szutyok és primitív fizikai megközelítés nagyon messze áll a valóságos kémiai rendszerektől.
"Még általánosabban: az ekvipartíció bármely klasszikus rendszerre alkalmazható, mely termikus egyensúlyban van, bármilyen komplex is az."
Ennyit a "szutyok" megközelítésről
#6: Belökni egy magyar wikis oldalt és azzal bizonyítani...ennél okosabb is lehetnél :).
Akkor elárulom: a valóságos kémiai rendszerekben a részecskék energiáját a parciális moláris szabadentalpia adja - ami a kémiai potenciál.
Elektrokémiai rendszerekben pedig az elektrokémiai potenciál. Kár velem kötözködni...
Persze, kár neked belökni bármilyen oldalt is, belökhetem én az angol wikipédiát is, nyilván mindenki hülye ott is, csak te vagy helikopter:
"More generally, it can be applied to any classical system in thermal equilibrium, no matter how complicated."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!