Miért lenne kamu a Holdraszállás?
Hold szökési sebesség: 2,38 km/s
Föld szökési sebesség: 11,2 km/s
Azt meg ugye tudjuk, hogy a nagyobb sebesség eléréséhez aránytalan többletenergia szükséges (magyarul ahhoz, hogy 1 km/ó-ról 2-re gyorsul kevesebb energia kell, mint 2ről 3-ra)
Nem hinném, hogy pont egy olyan dolgon kéne csomót keresni, amit kis túlzással egy középiskolás érettségis kiszámol.
Eddig egyetlen hitelt érdemlő bizonyíték sincs ami igazolja hogy tényleg megtörtént.
Ha az akkori technikával állítólag voltak a holdon, akkor 40 évig miért nem próbálkozott senki?? Nagy csend van azóta is a téma körül.
Az nem érv hogy sokba kerül, mert olyan elképesztő hasznot jelentene hogy biztos megérné.
Én a magam részéről biztos vagyok abban hogy kitaláció az egész. Az Oroszokkal szemben voltak kénytelen valamit felmutatni, ha már az elnök megígérte.
"Eddig egyetlen hitelt érdemlő bizonyíték sincs ami igazolja hogy tényleg megtörtént."
na, most menj vissza a sarokba és gondold ezt át mégegyszer...
(mondjuk, nem olyan régen fényképezte le a holdon maradt cuccokat, az LRO kamerája - még a lábnyomokat is tisztn ki lehet venni)
Meg mondjuk az Apolló küldetések során otthagytak egy bazi nagy tükröt a holdon amivel azóta is naponta mérik a Föld-Hold távolságot.
Meg visszahoztak kb 500 kg holdkőzetet a küldetések során.
Meg ottmaradtak a leszállóegységek, a holdjárók és még kitudja mi, amit azóta az oroszok, a japánok és még fene tudja hányan kikémleltek. Most is több műhold kering a Hold körül.
De valóban, nincsen egy hitelt érdemlő bizonyíték sem a holdraszállásra, áááá...........
Amúgy szerinted miért is lenne akkora üzlet a Holdra menni? Nincs ott semmi, csak por és kő.
Egy speciális hidrogén-fajta ugyan gyaníthatóan nagy mennyiségben található a holdon, amiből energiát lehetne előállítani, de ahhoz még nincs meg a technológiánk. Így a Hold az, aminek látszik. Egy nagy értéktelen kődarab, 2 fillért nem ér a NASA-nak visszamenni rá.
Nincs hitelt érdemlő bizonyíték? Az 500 kg kő az mi? Meg a tükör amivel naponta mérik a Föld-Hold távot? Jézzuuzom :D Ekkora barmokat :D
"olyan elképesztő hasznot jelentene hogy biztos megérné". Igen, pár kg port meg követ a Földre hozni, hatalmas haszon. Ennyi erővel homokot exportálhatnának a szaharából a strandokra meg a játszótérekre :D
Arra azért komolyan kíváncsi lennék, hogy aki a 00:06-os válaszom lepontozta az milyen kivetni valót talált benne?
Talán nem megfelelőek a bizonyítékok?
Vagy szerinte a világ biznisze a holdra utazni?
Tudom, hogy semmi értelmes választ nem fogok erre kapni (ha kapok egyáltaán rá bármilyet is) de komolyan érdekelne...
szerintem igen is van üzlet a holdban.
csak hát az ember nem naponta fejlődik hanem évezreedek alatt, és még nem jött rá hogy mire lehet felhasználni
utolsó, ha így gondolod akkor csomagolj, menj a holdra, hozz ide sok követ, a földön úgy is kevés van belőle.
:D El tudom képzelni... vezsel egy laptopot... hmm mire lehet még jó egy laptop... megvan! alátétnek, hoyg ne billegjen az azstal :D
Belegondoltál, hogy mekkora pénz odamenni és vissza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!