Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha valaki meghal azzal mi...

Ha valaki meghal azzal mi lesz? Mármint azzal az emberrel? Szellem lesz belőle és köztünk fog keringeni?

Figyelt kérdés
Vagy ez csak egy vallási akármi?
2008. jún. 7. 16:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Hogy valójában mi lesz, azt senki sem fogja tudni neked itt megválaszolni, mert nem tudjuk. Hit kérdése. Valaki szerint egyszerűen vége, és semmi nincs utána, valaki abban hisz, hogy a lelke új testben újjászületik, vagy egyes lelkeket nem engednek el a földiek, ezért itt ragad, és szellemként él köztünk. Meg még biztos van egy csomó magyarázat, de szerintem mind csak találgatás. Majd egyszer talán megtudjuk...
2008. jún. 7. 18:20
 2/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk az is igaz, h a halálból még nem tért vissza senki, h elmondja nekünk milyen volt. Viszont hallottam pár embertől, hogy pl: amikor a kórházban volt és leállt a szíve egy pillanatra akkor látott maga előtt egy hosszú sötét folyosót aminek a végén világosság volt. Lehetséges ez?
2008. jún. 7. 18:34
 3/13 anonim válasza:
93%
szia.engem újraélesztettek mkétszer is.hidd el nem volt semmilyen folyosó vagy alagút a végén fénnyel.de furcsa volt, mert tudtam hogy meghaltam,éreztem.az biztos hogy érzünk a halál pillanatában de hogy meddig tart azt nem tudom.az is furcsa hogy képes voltam gondolkodni és felfogni mi történik velem.pedig nem éltem akkor.és valahogy mégis.nagyon boldognak és nyugodtnak éreztem magam.az idő meg nem létezett.nem voltak percek.csak egyszerűen a lét.a halál utáni vagy közbeni létezés.azt nem tudom megfogalmazni hogy mi volt mert nem lehet.egyszerűen csak voltam és olyan volt mintha mindig ez lett volna.de sose éreztem magam olyan boldognak mint akkor.és ezt kétszer átéltem.mindkettő ilyen volt.de nekem csak a szívem állt le.és halálról akkor beszélünk ha az agy sem működik már.de én hiszek abban hogy valami van utána.többször éreztem a halott anyukám jelenlétét,a parfümje illatát.még most 8 év után is.van hogy álmomban beszélgetünk,tanácsokat ad és megmondja a helyes megoldást a problémáimra.de lehet hogy csak az agyam szülöttei ezek.mindenesetre nagyon jó érzés.te hiszel ebben?
2008. jún. 7. 20:47
 4/13 anonim válasza:
86%
Olvasd el Nagyszékely István Halálélmény c. művét.
2008. jún. 8. 18:52
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

A folyosót, alautat és fényt a végén, meg a béke, szellemvilág érzését már megmagyarázták tudományosan. Ezek a szem és az agy felépítéséből következnek.

Mesterségesen (és veszélytelenül) is elő lehet már idézni ilyen élményeket.

Úgyhogy ez NEM bizonyíték a haál utáni életre, vagy a szellemekre.

2008. jún. 8. 20:55
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Van az asztrális síkba kerülnek.Ez olyan mintha még a földön lennének csak ott másabb a világ nézete.Amikor alszunk a testünk olyankor ellazul és a lelkünk kilép ebbe az asztrális síkba.Többek között ez az egyik álom okozó.De a lelkünk nem haggya el a testünket mert egy vékony szál tartja.Azért van az hogy amikor alszunk van akinek hirtelen zuhanás érzete van mintha az ágyba zuhanna ez is bizonyítja hogy a lelkünk amikor a testünk ellazul kilép a testünkből.Amikor meghalunk ez a vékony szál ellszakad és a lelket semmi sem köti a testhez ezért ott marad az asztrális síkban.Meditálással már sokan próbálkoztak hogy tudatosan kilépnek a tetükből.Vannak akik meg azt mondják hogy látták a szellemeket meg sokan mondták hogy érezték a jelenlétüket.A holtak lelke tényleg ott van csak nem a valóságban hanem abban a síkban ahová a halála napján kilépett.
2008. jún. 8. 21:28
 7/13 anonim ***** válasza:
45%
Előző válaszolóó.Amugy régebben nem is hittem ebben a szellemes hókuszpókos hülyeségben de amióta a mamám meghalt azóta már rengeteg fura dolog történt itt.Már anyám is hiszi hogy vannak szellemek.Volt olyan hogy a melegítő magától bekapcsolt,anyám látott a TV előtt egy fejet,én láttan néha emberi árnyékokat,mindketten halljuk éjszaka hogy valaki nyikorogtassa a szekrényajtókat,egyszer még azt is hallottuk hogy valakik beszéltek a konyhában és hangosan.Aztán meg mikor kisbalával meg fejszével berontottunk a konyhába sehol senki.Szoval vannak ilyenek.
2008. jún. 8. 21:31
 8/13 A kérdező kommentje:
az lehet, h csak az agyunk játszik akkor velünk.
2008. jún. 10. 10:09
 9/13 anonim ***** válasza:
nekem a reinkarnáció, vagyis a lélekvándorlás az ami beilleszkedik. De a emberi agy ezt nem képes felfogni, hiszen gondoljunk bele hogy az előző 25 életedre emlékeznél milenne? Egyszerűen meghülyülnél. A tesóm barátnője kiskorában jeleket rajzolgatott, és kiderült hogy keltául írt. Plusz hallottam olyathogy egy portugál nő komából felébredve elvezette egy másik spanyol nő házához, aki akor halt meg...
2008. nov. 16. 13:30
 10/13 anonim válasza:
24%

Én is nagyon kiváncsi lettem erre :( A barátom halála előtt csak nevettem és úgy gondoltam itt vagyunk a földön és ez a fontos csak minek gondolkozni vannak e szellemek.A barátom viszont hit a szellemek létezésében.

Nemrég halt meg :( és szoktam érezni az illatát a jelenlétét van hogy képtelen vagyok lehúnyni a szemem mert érzem hogy itt van még lámpát is kapcsolok.

Szegénykém depressziós is volt és lehet ezért választotta a halált mert amint olvastam is ott boldogság érzés van...Már kezdem felfogni de nagyon hullámzik a hangulatom és a hozzáállásom ehhez a dologhoz hogy nincs többé.Sokan ilyen fulladásos érzést érzünk a barátaival ha rágondolunk :(

2008. nov. 24. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!