Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogy az emberi agy...

Igaz, hogy az emberi agy szerkezetében több a kapcsolódás, mint ahány atom az egész galaxisban van?

Figyelt kérdés
Ez nagyon hihetetlenül hangzik, de olyantól hallottam, aki nem szokott hülyeségeket beszélni...
2009. szept. 9. 22:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
09-10 01:25 vagyok. Mindenképp tisztázni kell, hogy az orvos barátod mit ért "kapcsolódás" alatt. Ha ez egy fizikai objektum (pl. egy szerv(ecske) vagy egy sejt), akkor nyilván hülyeség, amit mondott, mivel ez nyilván atomokból épül fel, és nem lehet annyi belőle, mint amennyi a galaxisban van. Ha viszont ez a "kapcsolódás" egy kombinatorikai fogalom (pl. hány féle útvonalon juthat el az információ az egyik agysejttől a másikig), akkor viszont lehet, hogy nem hülyeség. Én nem vagyok biológus, de azért azt tudom, hogy mielőtt egymás fejéhez vágnánk, hogy ki mondott hülyeséget és ki nem, illene ezt a dolgot minél előbb lefixálni.
2009. nov. 6. 16:45
 12/14 anonim válasza:
100%
Két idegsejt között jöhet létre kapcsolat közvetlenül, vagy köztük lévő idegsejteken keresztül. Így az inger lehetséges útjainak száma egyik idegsejttől a másikig kb. 10^12^10^12 , ami olyan nagy szám, hogy hétköznapi ember számára hozzáférhető számológép nem tud vele számolni, és jóval nagyobb, mint az atomok száma az egész univerzumban. Egy ennyi atomot tartalmazó univerzum a mi univerzumunkoz képest akkora lenne, mint a mi univerzumunk egyetlen atomhoz képest.
2015. márc. 7. 22:25
 13/14 anonim válasza:

[link]

"...az emberi agyban a kapcsolódási pontok száma több mint az atomok száma az univerzumban."

2016. júl. 21. 00:22
 14/14 anonim válasza:

kb. 10^68 között van az atomok száma a galaxisunkban (tejútrendszerben)

forrás: [link]

És kb. 10^28 a kapcsolatok száma az agyban

forrás: www.scienceforums.net/topic/14303-number-of-connections-in-the-brain/

2016. okt. 1. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!