Miért nagyságrenddel nagyobb a szomszédos Algéria (32 millió) népessége Líbiánál (5,3 millió)? Noha méretük, klímájuk, történelmük, kultúrájuk, vallásuk, népességük összevethető, ill. hasonló.
Figyelt kérdés
A harmad akkora Marokkó is 31 milliós, a tized akkora Tunézia kétszeres népességű. A 70 milliós Egyiptomnál a Nílus lehet az kincs, mellyel Líbia nem rendelkezik, de a többi országnak hasonlóak az adottságai.2009. szept. 9. 13:07
1/4 anonim válasza:
Nézz meg egy népsűrűségi térképet, az biztos segít, hogyha látod, hol laknak sokan. Egyébként csak tippem, van, szerintem az Atlasz hegység, és a hajózási körülmények miatt.
2/4 anonim válasza:
Líbia területének 90%-a sivatag.
3/4 anonim válasza:
Nekem az a tippem, hogy uyge Algéria anno a francia gyarmatbirodalomhoz tartozott, líbia meg az olaszhoz, algéria a francia gyarmatbirodalom központja volt... és mint tudod a központban mindig több az ember mint a peremterületeken.
4/4 anonim válasza:
Ha megnézed egy atlaszban milyen szélességen van az említett országok tengerparti sávja (a lakhatóbb területek), megnézed a talaj és csapadékadatokat is akkor csak Egyiptommal hozható párhuzamba, ott viszont van Nílus (mint írtad is). Lehetnek ennél összetetteb okok is, nekem ezek tünnek fel így elsőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!