Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az igaz hogy öregedés során a...

Az igaz hogy öregedés során a sejtjeink mutálódnak?

Figyelt kérdés
2013. febr. 21. 19:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Nem.

Mutáció lehet, de az öregedés nem elsősorban ezt jelenti, hanem inkább a telomera fogyását.

2013. febr. 21. 20:03
 2/20 A kérdező kommentje:
De ha néhány sejtünk mutálódik az attól még nem azt jelenti hogy mutánsok vagyunk nem?
2013. febr. 21. 21:03
 3/20 anonim ***** válasza:

Dehogynem!

Mindenki mutáns. Benned is van kb. 18 mutáció, amit nem a szüleidtől örököltél.

Más kérdés, hogy ebből mennyi van az ivarsejtekben, tehát mennyi kerül át a gyerekeidbe is.

Az is más kérdés, hogy ebből mennyi okoz mérhető elváltozást benned.

2013. febr. 22. 06:06
 4/20 poiu ***** válasza:
Igaz, mindne sejtosztódásnál történhet mutáció. De nem ettől öregszünk.
2013. febr. 22. 12:39
 5/20 A kérdező kommentje:
Én nem azt kérdeztem h ettől öregszünk e vagy sem
2013. febr. 22. 15:30
 6/20 A kérdező kommentje:
Szerintem meg nem vagyunk mutánsok.. ill meg nem is mutálódik hát az a mutáns akit torz nem???
2013. febr. 22. 22:40
 7/20 poiu ***** válasza:
Implicite ezt kérdezted. Mutáció történhet az embrionális sejtosztódás során is, az embrió fejlődését nem nevezném öregedésnek :-)
2013. febr. 23. 09:26
 8/20 A kérdező kommentje:
Na de akkor se vagyunk mutánsok ..
2013. febr. 23. 10:53
 9/20 poiu ***** válasza:
Én mutáns vagyok...
2013. febr. 24. 02:54
 10/20 anonim ***** válasza:

Nyugodj bele, hogy mind mutánsok vagyunk.

A mutáns nem az, mint a filmekben: nem egy torz szörnyeteg, aki le akar gyilkolni mindent.

A legtöbb mutáció egyáltalán nem látszik, mert olyan helyen történik, ami semmit nem számít. Vagy olyan sejtben, amelyik nem használja azt a részét a DNS-nek.

A többi mutáció egy része kis elváltozásokat okoz. Például nőknél ez okozhat négyszínlátást (négy alapszínt látnak, ezért sokkal többféle színt látnak, mint más), vagy mozaikos izzadást (kis foltokban nem tud izzadni a bőrük), stb. stb.

Egy millió féle elváltozás létezik.

Aztán vannak néha - ritkán! - nagyobb mutációk is.

De ezek is csak akkor tudnak elterjedni, ha az ivarsejtekben történnek, és még gyerek is lesz belőle, aki fel is nő és gyereke is lesz.

2013. febr. 24. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!