Mivel magyarázhatóak a gélek tulajdonságai?
Figyelt kérdés
Előre is köszi!2013. febr. 10. 17:06
1/1 Dubi válasza:
A gélben hosszabb molekulaláncok, valamint (/vagy!) viszonylag erős intermolekuláris kötések találhatók, így az egyes alkotóelemek elmozdítása viszonylag több energiába kerül mint az átlagos folyadékoknál -> "szilárdabb", nagyobb a viszkozitása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!