Ugye a semmiből nem lehet előállítani energiát akkor hogy van a világegyetemben energia?
Azt nem tudja senki, hogy a világeyetem miért nem üres (se energia se anyag). Bár ez nem is egy tudományos kérdés... Esetleg valami egyenletől talán egyszer majd kijön, hogy mennyi energiának kell lennie az ősrobbanáskor... abból meg majd keletkeznek az elemi részecskék.
"A földön levő és felhasznált energia az utólsó grammig a napból származik."
Az uránban tárolt energia nem, az egy korábbi csillagban keletkezett.
"Ugye a semmiből nem lehet előállítani energiát akkor hogy van a világegyetemben energia?"
Végtelenül egyszerűen feloldható ez az ellentmondás. Az energia mindig is megvolt, nem pedig teremtette/előállította valaki. Történet vége.
Van olyan modell is, amely szerint a világegyetem összenergiája pont nulla.
Egyébként meg anyag folyamatosan keletkezik a semmiből:
>Egyébként meg anyag folyamatosan keletkezik a semmiből
Bár értem, hogy mire célzol, azok számára, akik nem tájékozottak a témában, a kijelentésed félrevezető lehet. Virtuális részecskékről a kvantumtérelméleten belül, a perturbációelméletben beszélnek, ahol a ("valódi" és "virtuális") részecskéket a kvantummezők lokális gerjesztett állapotainak tekintik. A valódi részecskék közti kölcsönhatásokat ideiglenesen létező, spontán kialakuló és megsemmisülő virtuális részecskékkel modellezik, ezek a részecskék csupán a kölcsönhatások kiszámításakor jelennek meg, létezésük, valódiságuk nem tudományos, hanem inkább filozófiai kérdés.
Valaki említett már azt az elméletet, mely szerint az univerzum összenergiája nulla, ez jó, ezen kívül szerintem érdemes utánaolvasni az anyag-energia egyenlőségnek (a híres E=mc^2).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!