Miért nem szőrős az ember?
Az a feltevés, hogy nincs már rá szükségünk, mert ruházkodunk, fűtünk, attól még nem kopik le rólunk a szőr, ahogy a férfiak keresztje sem (szakáll, borotválkozás).
Az evolúció nem kívánság műsor, meg mérnöki megtervezés, hanem biztosan kellett lennie olyan tényezőnek vagy tényezőknek, ami előnyt biztosított a kevésbé szőröseknek a szőrkősebbekkel szemben.
Bár az olyan képességek, amiket nem használunk, azok elcsökevényesednek (pl. a sötétben élő állatok látása), így a szőr is csökevényesedik, hiszen ugyanaz az állatnak hidegben sűrűbb a bundája, mint nyáron.
Bár az nem tudom aztán hogy kerülnek be génekbe, mint megváltozott tulajdonság?
És könnyen lehet, hogy nem egy tényező volt ami kiváltotta, akár több is, ez is, meg szexuális szelekció is.
Bár az utóbbival szintén azért megfontolt kell lenni, mert az hogy neked nem tetszik az, hogy valaki szőrös, az még nem jelenti azt, hogy ősember mamának is szőrteleibbek voltak a kedvencei.
http://www.youtube.com/watch?v=OMc7fP4-b2A
Azt hiszem ebben,hallottam valami olyasmit,hogy a vándorláshoz kapcsolható az ember csupaszsága.De lehet,hogy rosszul emlékszem.Abban viszont biztos vagyok,hogy az izzadáshoz volt köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!