Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez akkor feltételes reflex? :-)

Female_superiority kérdése:

Ez akkor feltételes reflex? :-)

Figyelt kérdés

Szóval Nő vagyok. Ha leülök a vécére azonnal pisilnem kell. Akkor is, ha bármi más okból ültem rá.

Akkor is, ha bármi más okból ülök le és előtte pár perccel pisiltem. Akkor csak pár csepp, de amint a hideg vécédeszka a combomhoz ér, rögtön rámtör, hogy "Pisilnem kell!".

Na most ugye egy Nőnek összetartozik a vécédeszka és a pisilés (az esetek töbségében), de egy férfinek nyilván nem. Tehát gondolom egy férfinek nem is okoz ez pisilési ingert. Tehát akkor Nő vagyok->ülve pisilek->összekapcsolódó dolog a vécédeszka érintése és a pisilés->a vécédeszka érintése kiváltja a "pisilnem kell"-érzést.

Jól értem? :-D

2013. jan. 10. 16:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez ilyen pavlovi-reflex. Mikor tudod, a kutya hallja acsengőt és tudja, hogy kaja jön. Ilyen ez is, ha leülünk a deszkára, akkor tudja a testünk, hogy moast jön a pisi ideje, nem pedig nyakig beöltözve az utca kellős közepén.
2013. jan. 10. 16:43
 2/2 anonim ***** válasza:

pavlovi reflex=feltételes reflex, kedves első, ugyanarról beszéltek mind a ketten:)

És igen, ez az.

2013. jan. 11. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!