Ha olyan gyümölcsöt használsz aminek legalább 10% cukortalamú leve van akkor 15-20 fok hőmérsékleten alkoholos erjedés jön kétre.Ha szőlő kipréselt levét erjeszted akkor bort kapsz ha időben leállítod az erjedést.Ha kisebb létartalmú gyümölcsöt akkor az erjedéskor cefrét kapsz amiből italt lehet kipárolni.
A baktériumok a cukorból alkoholt készítenek max 15%-ot tudnak előállítani.
2013. jan. 9. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Az első válaszoló nagyjából leírt mindent, amit a folyamattal kapcsolatban tudni érdemes, én azt tanácsolnám, hogy kérdezz körbe az ismerőseid között, hogy van-e köztük pálinkafőző. Az biztosan tud mindent a témáról, és bármilyen konkrét kérdés felmerül még benned, tud válaszolni rá, sőt, ha nagyon kedvesen viselkedsz vele, talán meg is mutatja neked, mint történik ez a dolog.
2013. jan. 9. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2013. jan. 10. 18:15
4/9 Wadmalac válasza:
Egyiptomiak régen a sörerjedést úgy indították be, hogy izmosat beleköptek.
2013. jan. 14. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 A kérdező kommentje:
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2013. jan. 14. 16:23
6/9 poiu válasza:
Egy apróság: oxigén kizárásával. Ha sok oxigént kap a löttyöd, akkor inkább ecet lesz belőle.
2013. jan. 26. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Hogy állítom le a bor erjedését? Azt hittem, hogy csak beletöltöm a hordóba, megkénezem, azután egyszer átfejtem, és mire jön a tél, már ihatom is. Külön még le is kell állítani az erjedést?
2015. jan. 28. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 Wadmalac válasza:
Leáll az, amint a cukorszint egy bizonyos szint alá csökken, az alkoholszint meg egy bizonyos szint fölé emelkedik. Akkor megdöglik az erjesztőgomba.
Ez tizenvalahány alkohol-foknál megtörténik.
2015. jan. 28. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Kösz sejtettem, hogy leáll magától. Volt régen szőlőnk, és sohasem hallottam, hogy apámnak le kellett volna állítania az erjedést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!