Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Etilalkoholos erjedést, hogy...

Etilalkoholos erjedést, hogy tudok elérni?

Figyelt kérdés

Olvastam,hogy ha gyümölcsöt teszünk egy üvegbe,az egy idő után erjedni fog,s az alkoholos erjedéshez szükséges baktériumok szaporodni kezdenek benne.

Ez igaz? Valaki elmagyarázná?

Nem igazán vágom a témát,de most kéne!

És ha megvan az erejesztő baktérium,akkor,hogyan lehet a gyümölcsökből alkoholt készíteni?

Előre is köszönök minden hasznos választ,infót! :))



2013. jan. 9. 18:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan gyümölcsöt használsz aminek legalább 10% cukortalamú leve van akkor 15-20 fok hőmérsékleten alkoholos erjedés jön kétre.Ha szőlő kipréselt levét erjeszted akkor bort kapsz ha időben leállítod az erjedést.Ha kisebb létartalmú gyümölcsöt akkor az erjedéskor cefrét kapsz amiből italt lehet kipárolni.

A baktériumok a cukorból alkoholt készítenek max 15%-ot tudnak előállítani.

2013. jan. 9. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló nagyjából leírt mindent, amit a folyamattal kapcsolatban tudni érdemes, én azt tanácsolnám, hogy kérdezz körbe az ismerőseid között, hogy van-e köztük pálinkafőző. Az biztosan tud mindent a témáról, és bármilyen konkrét kérdés felmerül még benned, tud válaszolni rá, sőt, ha nagyon kedvesen viselkedsz vele, talán meg is mutatja neked, mint történik ez a dolog.
2013. jan. 9. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2013. jan. 10. 18:15
 4/9 Wadmalac ***** válasza:
Egyiptomiak régen a sörerjedést úgy indították be, hogy izmosat beleköptek.
2013. jan. 14. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2013. jan. 14. 16:23
 6/9 poiu ***** válasza:
Egy apróság: oxigén kizárásával. Ha sok oxigént kap a löttyöd, akkor inkább ecet lesz belőle.
2013. jan. 26. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Hogy állítom le a bor erjedését? Azt hittem, hogy csak beletöltöm a hordóba, megkénezem, azután egyszer átfejtem, és mire jön a tél, már ihatom is. Külön még le is kell állítani az erjedést?
2015. jan. 28. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Wadmalac ***** válasza:

Leáll az, amint a cukorszint egy bizonyos szint alá csökken, az alkoholszint meg egy bizonyos szint fölé emelkedik. Akkor megdöglik az erjesztőgomba.

Ez tizenvalahány alkohol-foknál megtörténik.

2015. jan. 28. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Kösz sejtettem, hogy leáll magától. Volt régen szőlőnk, és sohasem hallottam, hogy apámnak le kellett volna állítania az erjedést.
2015. jan. 28. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!